Головна » 2018 » October » 21 » У Володимир-Волинському музеї відкрили виставку робіт студентів педколеджу (ФОТО, ВІДЕО)
11:39
У Володимир-Волинському музеї відкрили виставку робіт студентів педколеджу (ФОТО, ВІДЕО)
У Володимир-Волинському музеї відкрили виставку робіт студентів педколеджу (ФОТО, ВІДЕО)

У Володимир-Волинському історичному музеї відбулася презентація виставки студентів Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені Агатангела Кримського, які навчаються за спеціальністю «Трудове навчання і технології». Куратори виставки – викладачі мистецько-технологічного відділу Олена Клюд, Ольга Вітрук та Марія Шумік, котрі розвивають творчий потенціал своїх вихованців, стають не лише наставниками, але й авторами креативних ідей, які студенти втілюють у життя.

Народне мистецтво українців, що передається з покоління в покоління, є цінним джерелом пізнання історії, культури, а також своєрідним кодом цілої нації. На виставці представлено творчі роботи студентів, виконані в різних техніках: шиття, вишивка, ткацтво, плетіння, аплікація, вироби з дерева та металу тощо.

Студенти та викладачі педагогічного коледжу – багаторазові учасники заходів, мистецьких проектів, фестивалів та конкурсів на міському та всеукраїнському рівнях, І скрізь вони демонструють авторські колекції одягу в етнічному стилі.

Захід традиційно розпочався з вітальних слів співробітників Володимир-Волинського історичного музею ім. О.Дверницького. Про створення мистецько-технологічного відділу, творчі досягнення та майбутні задуми розповіли викладачі Ольга Вітрук та Олена Клюд, після чого в холі музею вперше відбулося дефіле одягу під назвою «Сучасне етно» за участі студентів. Варто зазначити, що роботи надзвичайно оригінальні й витончені. Одна з колекцій, а саме «Лялька-мотанка», отримала перше місце у конкурсі молодих дизайнерів «Барви Поділля», який щорічно відбувається у м.Хмельницьк.

Друга частина презентації відбулася у виставковій залі музею у вигляді екскурсії: студенти самі розповідали про свої роботи, особливості технік та використаних прийомів.

Запрошуємо гостей та жителів м. Володимира-Волинського завітати в музей, щоб й самим оглянути виставку.

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей

Відео АТМ ВОЛОДИМИР:

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 466 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]