Головна » 2018 » April » 10 » У Володимир-Волинському музеї діє виставка живопису та графіки Валентини Залуніної
13:12
У Володимир-Волинському музеї діє виставка живопису та графіки Валентини Залуніної
У Володимир-Волинському музеї діє виставка живопису та графіки Валентини Залуніної

4 квітня у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулася презентація виставки живопису і графіки Валентини Залуніної, присвяченої її особистому ювілею.

Валентина Залуніна народилася у Володимирі-Волинському. Любов до малювання у неї з дитинства: у школі вчителька наказала намалювати піонерську листівку, батьків друг художник допоміг Валентині впоратися із завданням, але та листівка дівчині не сподобалася і вона вирішила навчатися у художній школі, щоб малювати краще. Добрим словом згадує жінка викладача художньої школи Миколу Юнака, який дав їй ази живопису. Згодом навчалася в Ужгородському училищі декоративно-прикладного мистецтва, вивчала скульптуру, вищу освіту здобувала у Київському інституті реклами.

Значну частину життя віддала педагогічній діяльності – трудилася керівником гуртка «Юний дизайнер» у Центрі позашкільної освіти, навчала діток малювати, розписувати писанки у лемківському стилі. Юні дарування завжди із задоволенням йшли на заняття до улюбленої вчительки. Любов до мистецтва прищепила і рідній доньці Олені. Уже декілька років Валентина Володимирівна працює викладачем у педагогічному коледжі імені А. Кримського, є учасницею місцевих та закордонних пленерів.

У музеї майстриню привітали Дмитро Терьохін, начальник відділу культури і туризму міськвиконкому, Леся Мартинюк, колега з коледжу, Наталія Нечипорук, голова спілки художників нашого міста, художник Юрій Донських, Адам Михалик, директор дитячої художньої школи. Квіти і зворушливі слова Валентині Володимирівні піднесли її вдячні студенти з педагогічного коледжу.

Сестри Аня і Юля Акієви, учениці Наталії Вавринюк, викладача музичної школи) виконали задушевні пісні.

Виставка буде відкрита для огляду до кінця квітня. Завітайте!

Богдан Янович,
науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею

Фото: Ганна Доскоч

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 512 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]