Головна » Володимир-Волинський історичний музей

Душа у Вічність відійшла, всі смертні ми, ну що ж зробити…

Була людина – вже й нема, та в пам'яті він буде жити…

   Музейні працівники Волині з глибоким сумом сприйняли звістку про загибель Петра Михайловича Заклекти – ветерана музейної справи Волині, музейника та краєзнавця, дослідника історії Володимир-Волинського краю.

   У Володимир-Волинському історичному музеї презентували виставку робіт учасників IV міжнародного пленеру іконопису, який відбувся минулого літа у селі Замлиння, що на Волині.

   Для слухачів історико-краєзнавчого факультету Університету третього віку, який функціонує при Володимир-Волинському історичному музеї прочитано лекцію про історію організації «Пласт».

   У Володимир-Волинському історичному музеї відкрито фотодокументальну виставку «Василівська церква: сторінками історії». Її основою стали матеріали з фондів музею та речі подаровані старожилами міста.

   22 січня нинішнього року минає 96 років з дня підписання Акту Злуки українських земель. З цієї нагоди, на прохання правління Нововолинської територіальної організації Українського товариства сліпих, у Володимир-Волинському історичному музеї була прочитана лекція «День Соборності – важлива подія в історії нашої Вітчизни».

   Володимир-Волинський став п’ятим містом, де показали світлини з Майдану, зняті польськими кореспондентами. Відкриття фотовиставки «Україна – Революція Гідності» відбулось в галереї Володимир-Волинського історичного музею 13 січня завдяки сприянню Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку.

   Унікальні печатки НКВС передав Володимир-Волинському історичному музеєві мешканець Володимира-Волинського. Він виявив їх під час купання у річці Луга.

   У другий день Різдва, 8 січня, група учнів 5-9 класів школи-гімназії з міста Кремінна Луганської області побували на екскурсії у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького. Ці діти перебувають на «Різдвяних канікулах» у Волинській області.

   У Володимир-Волинському історичному музеї відкрито фотодокументальну виставку „Собор Різдва Христового: історія, відбудова, сучасність”.

   У Володимир-Волинському історичному музеї відкрито виставку живопису Алли Навроцької «У шухляді часу – купкою листи».

   Виставку «У кожному серці є місце для творчості» презентували у Володимир-Волинському державному історичному музеї імені Омеляна Дверницького. Її автори – учні Нововолинської дитячої школи мистецтв.

   Володимир-Волинський історичний музей відтепер носить ім’я свого засновника Омеляна Дверницького. Відповідне рішення прийняли на сесії міської ради.

   9 жовтня в історичному музеї відбулося відкриття виставки художніх робіт з фондів Володимир-Волинського історичного музею та приватних колекцій жителів міста, на якій представлено понад 50 картин місцевих художників XX століття. Називалася вона «Божа іскра володимирських митців».

   12 вересня у Володимир-Волинському історичному музеї відбулася презентація виставки Олени Магер, на якій представлені її авторські картини, виконані у техніці вітражного розпису.

   15 серпня у Володимир-Волинському історичному музеї відбулося відкриття персональної виставки ковельської художниці Оксани Онищенко. В експозиції представлено 25 художніх творів із зображенням квітів, природи, архітектури міст, виконаних олійними фарбами.

   16 липня у Володимир-Волинському історичному музеї відкрито виставку картин з соломки місцевої жительки Олени Бабійчук.

   Музей на Волині отримав у дар унікальний меч. Наразі фахівці не можуть з абсолютною точністю визначити вік цієї знахідки, бо цікавий, але історичний музей у містечку Володимир-Волинський не має коштів на спеціальний аналіз, який міг би дати відповіді на багато питань.

   У Володимир-Волинському історичному музеї відбулися громадські читання, присвячені пам’яті Омеляна Дверницького (1838-1906рр.), мета яких ознайомити громадськість краю з цією постаттю.

   У Володимир-Волинському історичному музеї відбулося відкриття виставки «Мініатюрні моделі вітрильників в пляшках». Власник і автор виставки Володимир Пантелеймонович Ящук – приватний підприємець, уродженець Тернопільщини, який нині проживає у селі Промінь Луцького району. В експозиції представлені 143 відтворені мініатюрні моделі кораблів, яхт, човнів різних історичних епох: від Стародавнього Єгипту, Китаю, Римської імперії до XVIII-XIX століть.

   У Володимир-Волинському історичному музеї відбулася презентація виставки «У вінок шани Кобзареві», присвяченої 153 річниці перепоховання поета Тараса Шевченка на Чернечій горі у Каневі.

   В історичному музеї Володимира-Волинського відбулася наукова конференція «Володимир Василькович – князь, святий землі Волинської, філософ». Організатори – місцеве духовенство і міська рада.

   У Володимир-Волинському історичному музеї діє міська виставка митців та народних умільців, присвячена 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. На виставці представлено експонати з фондів історичного музею, а також з родинних зібрань жителів міста та району.
   До 80 літнього ювілею члена Національної Спілки краєзнавців України Ярослава Царука в історичному музеї м.Володимира-Волинського відбувся ювілейний вечір, організований спільно науковими співробітниками музею та працівниками районної бібліотеки для дорослих.
   25 лютого працівниками ДП "Волинські старожитності" передано майже 2000 експонатів до фондів Володимир-Волинського історичного музею. Знахідки були виявлені під час археологічних та ексгумаційних досліджень спільної українсько-польської експедиції ДП "Волинські старожитності" та Ради охорони пам'яті боротьби і мучеництва.
   16 січня у Володимир-Волинському історичному музеї відбулося відкриття виставки викладача Львівської Національної академії мистецтв Ніни Петруніної «У полоні скла».
   Валентин та Галина Жаловаги разом з синочком Андрійком стали першими відвідувачами Володимир-Волинського історичного музею у новому, 2014 році.
   18 грудня у Володимир-Волинському історичному музеї відбувся етнографічний захід «В гостях у святого Миколая», який працівники музею провели спільно з дітьми і вчителями Володимир-Волинської гімназії імені Олександра Цинкаловського.
   У Володимир-Волинському історичному музеї 13 листопада відбулося відкриття мистецької виставки творчих робіт художника, архітектора, педагога Георгія Петровича Косміаді (1886-1967) «Музика кольору».
   Нумізматична колекція Володимир-Волинського історичного музею поповнилася унікальним експонатом – фрагментом найдавнішої української монети, котра карбувалася на монетному дворі в Київській Русі – срібляником українського князя (короля) Володимира Великого.
   8 жовтня у Володимир-Волинському історичному музеї відбулася презентація виставки вишитих картин Сергія Притули.
   До двадцять другої річниці Незалежність України у фойє Володимир-Волинського історичного музею розгорнуто фотодокументальну виставку, на якій експонуються матеріали, котрі висвітлюють життя і діяльність активістів національно-демократичного руху Володимирщини у 90-х роках ХХ ст.
   23 липня у Володимир-Волинському історичному музеї відбулася презентація фотоальбому «Володимирщина». Автором літографій, які увійшли до збірки, є художник Антоніо Чорпіта.
   23 липня у Володимир-Волинському історичному музеї відбулося відкриття книжкової виставки «Книжковий світ Володимира», присвяченої 1025-літньому ювілею міста Володимира-Волинського, яку підготували працівники міської бібліотеки для дорослих та дитячої бібліотеки.
« 1 2 3 4 5 6 »