Головна » 2017 » December » 29 » Володимир-Волинський музей поповнився туристичним путівником
12:19
Володимир-Волинський музей поповнився туристичним путівником
Володимир-Волинський музей поповнився туристичним путівником

Фонди Володимир-Волинського історичного музею поповнилися новим науковим виданням – книгою «Шляхами штетлів. Мандрівки забутим континентом». Цей туристичний путівник розповідає про спадщину єврейської культури у 62 прикордонних містах і містечках Польщі, України та Білорусі. Про це йдеться у дописі Богдана Яновича на сторінці у Фейсбук «Володимир-Волинського історичного музею», передає ВолодимирМедіа.

Видання здійснено осередком «Брама Гродська» – муніципальним закладом культури з польського міста Любліна при співфінансуванні Європейського союзу. У книзі розповідається про життя євреїв у прикордонному польсько-українському регіоні, їх пам’ятки, духовну і матеріальну культуру, видатних людей.

У підготовці видання взяв участь Володимир-Волинський історичний музей імені Омеляна Дверницького, зокрема директор цієї установи Володимир Стемковський надавав консультації авторам книги, проводив для них екскурсію єврейським кварталом Володимира-Волинського, розповідав спогади старожилів.

Окремий розділ книги присвячено єврейській громаді Володимира-Волинського, яка має давню і цікаву історію, чимало експонатів пов’язаних з юдаїзмом є у колекції Володимир-Волинського історичного музею.

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 620 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]