Головна » 2017 » December » 20 » Виставку до дня Святого Миколая відкрито у Володимир-Волинському музеї
09:26
Виставку до дня Святого Миколая відкрито у Володимир-Волинському музеї
Виставку до дня Святого Миколая відкрито у Володимир-Волинському музеї

19 грудня у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відкрили виставку дитячих малюнків, присвячену дню Святого Миколая.

Святий Миколай жив у 3 столітті, народився у місті Патара в Малій Азії у благочестивій заможній сім'ї християн Феофана і Нонни і рано залишився сиротою. Свій спадок роздавав бідним, нужденним людям і за це заслужив повагу від людства. Цей святий вважається покровителем подорожуючих, моряків, рибалок, студентів і дітей. Вшановується не тільки православними, але і Католицькою, Лютеранською і Англіканською церквами. В Україні є багато храмів, збудованих на честь цього святого.

З нагоди свята учні 3-4 класів Володимир-Волинської міської гімназії імені Олександра Цинкаловського разом з вчителями Оленою Жуйводою, Тетяною Амбросімовою і Наталією Димитрюк створили цикл малюнків і написали листи до святого Миколая. Ці листи дуже зворушливі, адже діти просять не лише дарунків для себе, але й миру для України, щоб ми, українці, стали добрими, чесними, милосердними.

Переможці конкурсу Вікторія Михальчук (4-А клас), Катерина Михалюк (3-А), Олександр Жданюк (4-А), Вікторія Мигляс (3-А), Владислав Котляров (4-А) отримали подарунки від Володимир-волинської міської організації ВО «Батьківщина» та депутата Верховної Ради 6 скликання Віктора Олійника.

Одночасно у виставковій залі музею експонується виставка різдвяно-новорічної атрибутики з фондів музею, на якій представлено різдвяні зірки, маски різдвяного вертепу, сумки колядників, картини на різдвяно-новорічну тематику.

Виставка буде експонуватися впродовж усіх новорічно-різдвяних свят.

Завітайте до музею!

Богдан Янович,
науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 656 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]