Головна » 2018 » October » 29 » Гості з Харкова відвідали Володимир-Волинський
14:04
Гості з Харкова відвідали Володимир-Волинський
Гості з Харкова відвідали Володимир-Волинський

27 жовтня місто Володимир-Волинський відвідав вокальний ансамбль «Консонанс» з Харкова, який функціонує при тамтешньому товаристві сліпих. У цьому колективі співають незрячі професійні музиканти і працівники, незрячі юристи і науковці. Їх всіх об’єднує любов до прекрасного, до музики.

Очолює чудовий ансамбль Віталіна Дуда – професіонал з великої літери. Ця сильна духом жінка (повністю незряча) живе у гуртожитку для незрячих, навчалася у Харківській гімназії, успішно закінчила факультет музичної педагогіки Харківського педінституту ім. Григорія Сковороди, працює музичним керівником у дитсадку і молодшій школі. Є мамою та дружиною – на власну родину, і на все вистачає її! У репертуарі колективу – твори видатних українських і зарубіжних композиторів, народні, духовні і світські; а окрім того, сама Віталіна Дуда є композитором і створює майстерні, оригінальні обробки народних пісень. Для гостей з Харкова наукові співробітники Володимир-Волинського історичного музею провели змістовну екскурсію по церквах Володимира-Волинського. Ці талановиті люди були захоплені красою володимирських храмів. В Успенському соборі незрячі співаки задушевно виконали духовний псалом «Слава во вишніх Богу!» і усі присутні там люди були вражені почутим. В Соборі Різдва Христового харків'яни виконали лемківську колядку «Христос народився». На подвір'ї Василівської церкви гості заспівали «Многії літа».

Гості з Харкова також побували на Богослужінні у Зимненському монастирі і співали духовні пісні у монастирських храмах.

Діяльність цих мужніх людей підтверджує той факт, що кожен з нас може бути сильним духом навіть тоді, коли ми опиняємося у складних життєвих обставинах.

Богдан Янович,
науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 463 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]