Головна » 2017 » October » 13 » Історична година до Дня захисника України відбулася у Володимир-Волинському музеї
15:33
Історична година до Дня захисника України відбулася у Володимир-Волинському музеї
Історична година до Дня захисника України відбулася у Володимир-Волинському музеї

12 жовтня у Володимир-Волинському історичному музеї відбулася історична година «Їхній подвиг житиме у віках». Цей захід був присвячено Дню захисника України, який відзначається в нашій державі 14 жовтня.

14 жовтня – особлива дата в історичному календарі українців. З давніх –давен – то був день українського козацтва, яке вважало своє захисницею Покрову Пресвятої Богородиці. У центрі Запорізької Січі знаходився храм Покрови Богородиці, її ікону козаки брали з собою у військові походи.

Символічно, що 14 жовтня 1942 року в урочищі Вовчак на Волині була утворена Українська повстанська армія. Тож враховуючи зазначені історичні події Президент України П. Порошенко видав указ, згідно якого 14 жовтня святкується День захисника України.

Чимало зусиль, захищаючи Україну, доклали учасники подій на Майдані Незалежності у Києві в 2013-2014 роках, а багато з них віддали своє життя за Вітчизну.

Тож у Володимир-Волинському історичному музеї розгорнуто виставку, на якій експонуються речі з київського майдану, а також прапори України з автографами військовослужбовців з Володимира-Волинського, які служать нині на Сході України, захищаючи нашу Вітчизну у неоголошеній війні з Росією.

На презентації виставки виступила активістка ВО «Свобода» Ганна Фурман, яка розповіла про те, як вона сама брала участь у подіях на Майдані Незалежності.

Вірші пам'яті Героїв Небесної Сотні прочитала жителька міста, патріотка Антоніна Солодуха.

З цікавістю оглянули виставку учні школи-ліцею № 3 з вчителькою історії Наталією Руденко.

Богдан Янович,
науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 685 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]