Головна » 2017 » August » 22 » Виставку до Дня незалежності України презентували у Володимир-Волинському музеї (ФОТО, ВІДЕО)
11:11
Виставку до Дня незалежності України презентували у Володимир-Волинському музеї (ФОТО, ВІДЕО)
Виставку до Дня незалежності України презентували у Володимир-Волинському музеї (ФОТО, ВІДЕО)

21 серпня у Володимир-Волинському історичному музеї відкрито виставку «Живи і міцній, Українська державо!», присвячену 26-ій річниці Незалежності України.

Саме 24 серпня 1991 року на позачерговій сесії Верховної Ради України був прийнятий Акт проголошення державної Незалежності України. Уже більше, ніж чверть століття наша Вітчизна утверджується як самостійна держава, важко, з потугами і перешкодами, але український народ йде до своєї одвічної мети – жити у вільній Україні.

На виставці експонуються картини, ікони, вишиті рушники місцевих вишивальниць Марії Ваврисевич і Віри Оніщук.

На їх роботах – портрети Тараса Шевченка, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи та інших борців за волю України. На окремих вишивках – тризуб, гімн України, молитва «Боже Великий, Єдиний!».

На презентації свої вірші про Україну прочитали науковий співробітник музею Богдан Янович та учень загальноосвітньої школи № 5 імені А.Кореневського Вадим Михалець, а науковий співробітник музею Олександр Стемковський під супровід гітари виконав власну пісню «Молитва за Україну».

Запрошуємо усіх бажаючих відвідати цю виставку.

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей

Відео АТМ ВОЛОДИМИР:

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 665 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]