Головна » Володимир-Волинський історичний музей
   У Володимир-Волинському історичному музеї відкрито виставку філателістів, нумізматів, колекціонерів, присвячену 1025-ій річниці хрещення України-Руси та 1025-ій річниці з часу першої писемної згадки про Володимир-Волинський.
   9 липня У Володимир-Волинському історичному музеї відбулася презентація книги Ярослава Федорчука «Трагедія українсько-польського протистояння на Волині в 1938-1944 роках. Володимир-Волинський район».
   У травні у Володимир-Волинському історичному музеї відбулася презентація виставки художниці-аматорки з Володимира-Волинського Раїси Міщанчук.
   18 квітня Володимир-Волинський історичний музей відвідали гості з Росії та України. Зокрема, до нашого міста прибули Юрій Обоїмов та Олександр Курилюк з міста Новокузнецька Кемеровської області (Західний Сибір, Росія) та Лариса Кузнєцова з Донецька.
   16 квітня у Володимир-Волинському історичному музеї відбулася презентація книжки відомого краєзнавця, лауреата премії імені Миколи Куделі Ярослава Царука «Володимирщина у боротьбі за незалежність».
   З нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських таборів, у приміщенні Володимир-Волинського історичного музею продовжується експонування фотодокументальної виставки. Її матеріали висвітлюють історію як нацистських «таборів смерті» 1941-1944 років, так і радянського ГУЛАГу 1930-1950-их роках.
   10 квітня у Володимир-Волинському історичному музеї відбулася презентація виставки писанок Тетяни Пасієвич, яка буде відкрита для огляду до 10 травня.
   Про те, що Володимир-Волинський є привабливим містом для туристів підтверджує географія його гостей. Днями Володимир-Волинський історичний музей відвідали туристи з Новосибірська (Росія).
   Всеукраїнська благодійна організація „Фонд Порошенка” та Інститут археології Польської академії наук домовилися про проведення археологічних досліджень на території Замкової гори в польському місті Холм, де розташований Собор Різдва Пресвятої Богородиці, з метою пошуку останків короля Данила Галицького.
   Володимир-Волинський історичний музей запрошено до участі в науковому проекті „Вогнепальна зброя 14 – початку 16 століть на території України”. Науково-дослідний проект такого типу вперше здійснюється на території Європи (окрім Польщі) та є надзвичайно цікавим та перспективним, оскільки дає можливість простежити появу та еволюцію вогнепальної зброї на початковому етапі її використання, шляхи її поступлення в Україну, спільні та відмінні риси у застосуванні та виготовленні.
   У ці березневі дні Володимир-Волинський історичний музей організував літературно-історичний захід, присвячений пам’яті Великого Кобзаря.
   Напередодні сто дев’яносто дев’ятої річниці з дня народження Тараса Шевченка фонди Володимир-Волинського історичного музею поповнилися цінними експонатами, серед них альбом під назвою «Шевченко в образотворчому мистецтві».
   6 березня у Володимир-Волинському історичному музеї відбулося відкриття першої персональної родинної виставки майстрині із с.Заріччя Валентини Борусевич та її сина Олександра Барщевського.
   Нещодавно у Володимир-Волинському історичному музеї відбулася лекція до 125-літнього ювілею музею. Перед слухачами – студентами першого та четвертого курсів Володимир-Волинського педколеджу імені А.Кримського, виступив директор музею Володимир Стемковський, який представив наукових співробітників та розповів про значення Володимир-Волинського історичного музею у дослідженні та популяризації краєзнавчих знань у регіоні.
   22 лютого, до 142 річниці від дня народження Лесі Українки (1871-1913), у Володимир-Волинському історичному музеї відбувся вечір-портрет „Леся Українка – наша геніальна землячка”.
   14 лютого у Володимир-Волинському історичному музеї відбувся вечір української ліричної пісні і поезії. Захід організували наукові співробітники музею спільно з територіальним центром по обслуговуванню одиноких і непрацездатних громадян у Володимирі-Волинському.
   Нещодавно у Волинській обласній друкарні побачила світ книга краєзнавця з Володимира-Волинського, члена Національної Спілки краєзнавців України Ярослава Васильовича Царука „Володимирщина у боротьбі за незалежність”. У виданні, яке складається з 1022 сторінок, автор, використовуючи оригінальні документи, а також посилаючись на спогади, листи свідків, досліджує історію родин, а також жителів сіл, хуторів Володимир-Волинського району.
   30 січня у Володимир-Волинському педагогічному коледжі імені А.Кримського відбувся літературний вечір «У вінок шани Агатангелові Кримському», у якому взяли участь і наукові співробітники Володимир-Волинського історичного музею Богдан Янович та Ганна Доскоч.
Виставку витинанок Надії Бабій відкрито у Володимир-Волинському історичному музеї.
   24 січня у Володимир-Волинському історичному музеї відкрилася виставка витинанок викладача кафедри дизайну і теорії мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Надії Бабій, яка працює у техніці „графічна витинанка”. На виставці представлено тридцять шість художніх робіт – витинанок.
   18 січня у Володимир-Волинському історичному музеї відбулося підведення підсумків літературного конкурсу серед дітей міста „Найкраща маленька казка про ляльку”.
   Нещодавно Володимир-Волинському історичному музею надіслано книгу „Агатангел Кримський – учений та письменник” про життя та наукову діяльність славетного академіка. Її автор – Євген Білоусов з Феодосії, дитячий письменник, автор сорока книг для дітей та юнацтва.
У Володимир-Волинському історичному музеї – „Ляльковий дивосвіт”.
   20 грудня в історичному музеї м.Володимира-Волинського відкрито персональну виставку Оксани Саганюк „Ляльковий дивосвіт”, на якій представлено 26 оригінальних авторських ляльок.
У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ ВІДБУВСЯ ВЕЧІР-РЕКВІЄМ ДО 80 РІЧЧЯ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РОКІВ.
   У Володимир-Волинському історичному музеї відбувся вечір-реквієм „Жнива скорботи України”, приурочений 80-им роковинам найстрашнішої трагедії в історії України та людства – Голодомору 1932-1933 років.
У Володимир-Волинському історичному музеї відбувся вечір до 250-річчя Стефана Стубелевича.
   13 листопада 2012 року минуло 250 років від дня народження Стефана Стубелевича (1762-1814) – видатного волинянина, фізика, математика, професора Вільнюського університету. З цієї нагоди у Володимир-Волинському історичному музеї відбувся вечір-портрет „Стефан Стубелевич – вчений-винахідник”.
Фонди Володимир-Волинського історичного музею поповнив скарб.
   Скарб складається зі срібного пластинчастого браслета, витого браслета, скроневих кілець (сережки так званого «київського» типу), колтів, хрестиків та намиста. Деякі предмети за аналогією датують ХІ — першою половиною ХІІІ століття. Серед знахідок — намисто з пустотілих срібних пластин, які на кінцях оздоблені фігурками у вигляді голови змії. Аналогів цим виробам науковці поки не знають. У складі скарбу також кам’яний рівнораменний хрест, оздоблений срібними пластинами, прикрашеними зерню.
ЗУСТРІЧ З ВЕТЕРАНОМ УПА ВІДБУЛАСЯ У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ.
   З нагоди 70 річного ювілею утворення Української Повстанської Армії у Володимир-Волинському історичному музеї було розгорнуто фотодокументальну виставку присвячену цій події. В її основі – фото повстанців з Володимирщини та Волині, газетні публікації про УПА місцевих краєзнавців і дослідників, жіночий однострій повстанки Олени Музики (Петрович) – уродженки села Острівок Володимир-Волинського району.
У Володимир-Волинському історичному музеї відкрито виставку сакрального мистецтва „Мандруючі святі”.
   У Володимир-Волинському історичному музеї відбулося відкриття виставки сакрального мистецтва «Мандруючі святі», в якій взяли участь виконувач обов’язків генерального консула Республіки Польща у Луцьку  Кшиштоф Савіцкі, голова Волинської організації національної Спілки художників України Володимир Марчук, настоятель собору Різдва Христового отець Микола, заступник міського голови Лариса Кулікова, начальник відділу культури та туризму Андрій Шоцький та інші любителі мистецтва.
У Володимир-Волинському історичному музеї розгорнуто фотодокументальну виставку до 21-ої річниці незалежності України.
   У Володимир-Волинському історичному музеї розгорнуто фотодокументальну виставку. Фотознімки, документи, вирізки з газет розповідають про шлях володимирчан до незалежності, про внесок до національно-демократичного відродження.
СПІВРОБІТНИКАМИ ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОГО ІСТОРИЧНОГО МУЗЕЮ ВИДАНО ТУРИСТИЧНИЙ ПУТІВНИК „ЦЕРКВИ СТАРОДАВНЬОГО ВОЛОДИМИРА”.
   У Всеукраїнському видавництві „Каменяр” у Львові вийшов у світ туристичний путівник „Церкви стародавнього Володимира”. Його автори-упорядники – наукові співробітники Володимир-Волинського історичного музею Богдан Янович і Олексій Петрунін.
У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ МУЗЕЇ ВІДКРИТО ВИСТАВКУ ХУДОЖНИКА ЛЕОНІДА ТАТАРЧУКА.
   У Володимир-Волинському історичному музеї на огляд громадськості представлено творчий доробок живописних робіт місцевого художника Леоніда Івановича Татарчука. Виставка присвячена 75-літньому ювілею митця.
Директор Корпусу Миру США ОГЛЯНУВ ЕКСПОЗИЦІЮ ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОГО МУЗЕЮ.
   Директор Корпусу Миру США Даг Тешнер побував у місті Володимирі-Волинському. Мета перебування – ознайомитися з результатами роботи волонтера Корпусу Миру Джені Лорін котра працює у НВК „ЗОШ 1-111 ст. № 3 – ліцей”.
У Володимир-Волинському історичному музеї відкрито виставку вишиваних рушників Галини та Світлани Махонюк „Нев’янучий сад”.
   У виставковій залі Володимир-Волинського історичного музею відкрито виставку рушників „Нев’янучий сад” членів Національної спілки майстрів народного мистецтва України  Галини і Світлани Махонюк з села Овадне, на якій представлено сімдесят творчих робіт сестер.
    У володимирський період свого життя Арсен Річинський співпрацював з такими визначними особистостями, як архімандрит  Полікарп (Петро Сікорський), композитор, публіцист і політик  Михайло Тележинський, історик і археолог Олександр Цинкаловський,  публіцист і політик Дмитро Донцов. 
   На жаль, ім’я Арсена Річинського й далі залишається маловідомим в Україні, що вкрай несправедливо, адже це був висококваліфікований лікар-спеціаліст й водночас філософ, релігієзнавець, культуролог, мистецтвознавець, церковний композитор, фольклорист.
ВИСТАВКУ РАДІОАПАРАТУРИ РАДЯНСЬКОГО ПЕРІОДУ РОЗГОРНУТО У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ.
   У Володимир-Волинському історичному музеї розгорнуто міні-виставку радіоапаратури 50-70-их років ХХ століття. Серед цікавих експонатів – ще довоєнний радіоприймач 1940-року випуску, радянські радіоприймачі «Родина-52», «Дніпро-52», «Родина-47», «Москвич-50», «Акорд-80» та інші.
ВИСТАВКУ СОЛОМОПЛЕТІННЯ ЛЮДМИЛИ ДАНИЛЮК ВІДКРИТО У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ.
   8 травня 2012 року у Володимир-Волинському історичному музеї відбулася презентація першої персональної виставки соломоплетіння Людмили Данилюк під назвою «Чарівна соломинка». Із звичайної соломки Люда творить неймовірні речі: квіти, ляльки, цукерниці, сумки, дідухи, капелюхи – їй під силу зробити будь-яку річ із «сонячного» матеріалу, проте, звичайно, потрібно мати неабияке терпіння та фантазію, а головне –
« 1 2 3 4 5 6 »