Головна » 2017 » September » 15 » Виставку глиняного посуду презентували у Володимир-Волинському музеї (ФОТО, ВІДЕО)
12:12
Виставку глиняного посуду презентували у Володимир-Волинському музеї (ФОТО, ВІДЕО)
Виставку глиняного посуду презентували у Володимир-Волинському музеї (ФОТО, ВІДЕО)

14 вересня у Володимир-Волинському історичному музеї відкрили виставку «Глина із глибини віків: випалена вогнем і не знищена часом». На ній експонується понад 100 виробів з глини ХІХ – ХХ століть з фондів музею: глечики, куманці, вази, тарілки та ін. Деякі з них вкриті поливою і розписані.

Гончарство – ремесло, яке має давнє історичне коріння. Історики стверджують, що гончарні вироби людина виготовляла ще до нашої ери. У період неолітичної революції (6-4 тис. до н.е.) наші предки перейшли від привласнення до відтворення – не лише полювали і займалася рибальством, але й вирощували злакові культури, готували їжу, а для цього був потрібний посуд.

На відкритті виставки Валентина Залуніна, викладач Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені А. Кримського, провела майстер-клас з виготовлення куманця та глиняної ложечки. Пані Валентина свого часу закінчила Ужгородське училище декоративно-прикладного мистецтва та Київський інститут реклами, тож дітям було цікаво поспілкуватися з нею.

Виставку оглянули учні 4-Б класу Володимир-Волинської гімназії імені О. Цинкаловського разом з класоводом Оксаною Корольчук. Вони дізналися багато цікавого з розповідей наукових співробітників музею та Валентини Володимирівни, яка навіть подарувала дітям глину, щоб вони самі вдома спробували виліпити з неї ложечку.

Виставка діятиме до середини жовтня.

Богдан Янович,
науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею

Фото: Ганна Доскоч

Відео АТМ ВОЛОДИМИР:

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 781 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]