Головна » 2017 » Вересень » 26

У 2017 році виповнюється 350 років від дня народження українського іконописця та релігійно-громадського діяча Йова Кондзелевича. Ця подія знову привернула увагу до постаті митця. Не випадково виникла ідея дослідити місця пов’язані з його життям і творчістю. Слідами Йова Кондзелевича по Волині була організована експедиція за участю львівських і луцьких науковців

Музей с. Княгининoк дo Дня захисника України (14 жoвтня) гoтує виставку, присвячену війні на схoді України та участі в бoйoвих діях жителів місцевoї грoмади.

Управління культури Волинської облдержадміністрації, департамент культури Луцької міської ради, Волинський краєзнавчий музей, Музей історії Луцького братства та ГО «Луцьке Хрестовоздвиженське братство (відроджене)» 28–29 вересня запрошують на Міжнародну наукову конференцію «Луцьке Хрестовоздвиженське братство – інституційний розвиток та місце в суспільному русі України та Білорусі»

П Р О Г Р А М А

У Музеї волинської ікони перед Холмською Чудотворною іконою Богородиці вперше ієрей Євген Маласпіна відслужив акафіст Богородиці Холмській у перекладі англійською мовою.

28 вересня о 14 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться представлення персональної виставки волинської ткалі Ольги Павлівни Гайдучик

Управління культури Волинської облдержадміністрації, департамент культури Луцької міської ради, Волинський краєзнавчий музей, Музей історії Луцького братства, Волинська православна богословська академія УПЦ КП, ГО «Луцьке Хрестовоздвиженське братство (відроджене)» запрошують взяти участь у заходах з відзначення 400-ї річниці Луцького Хрестовоздвиженського братства (1617) – релігійно-громадського національного об’єднання волинської шляхти і луцьких міщан.

П Р О Г Р А М А