Головна » Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк”

   Офіційну церемонію відкрив директор Палацу культури міста Луцька Юрій Войнаровський. Він повідомив, що на цьогорічний фестиваль приїхали чотирнадцять фольклорних колективів із Волині, а також представники інших українських регіонів (колектив із Волновахи, Рівненщини, Запоріжжя).

   У межах відзначення Дня міста в Луцьку стартував фестиваль середньовічного духу “Князівський бенкет”.

   У ці вихідні в історико-культурному заповіднику у м. Луцьку відбулися гастрономічний фестиваль вуличної їжі Lutsk Food Fest та відкриття виставки картин художниці Алли Навроцької з м.Нововолинська.

 

   20 серпня у Луцьку відбудеться традиційний фестиваль  дзвонового мистецтва «Благовіст Волині». Розпочнеться фестиваль Міжнародною науково-практичною історико-краєзначою конференцією «Дзвони в історії та культурі народів світу»

   Прес-конференція запланована на 12:00, 18-го липня і відбудеться у виставковому залі Адміністрації історико-культурного заповідника  у м. Луцьку, за адресою вул. Драгоманова, 23.

   Створення казкової істоти, вогняне шоу, запальні виступи, перформанси та середньовічні розваги: у замку Любарта відбулося арт-шоу «Ніч у Луцькому замку»

   У Луцькому замку урочисто відкрили пам’ятник Волинському князю.

   9 червня о 14-ій годині у Луцькому замку відбудеться відкриття пам’ятника Волинському Князю.

   В Адміністрації державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку відбулась щорічна наукова конференція «Любартівські читання», присвячена 400-річчю кафедрального костелу Святих апостолів Петра і Павла.

   Адміністрація Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку 27 травня 2016 року проводить науково-практичну конференцію „Любартівські читання”.

П Р О Г Р А М А

   21 травня  2016 року в рамках відзначення Днів Європи в Україні у Луцькому замку відбудеться культурно-мистецький фестиваль «Луцький замок – колиска об’єднаної Європи».

   З нагоди Дня пам’яток історії та культури, що відзначається на загальноєвропейському рівні щорічно, в Адміністрації державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку відбулися урочисті заходи. У них взяли участь памяткоохоронці, історики, архітектори, музейники, краєзнавці та просвітяни волинського краю.

   Екскурсії у підземелля під Кафедральним костелом святих апостолів Петра та Павла у місті Луцьку відновлять.

   У виставковому залі Адміністрації державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку, за адресою вул. Драгоманова, 23, на початку березня 2016 року оновлено експозицію виставки «Рідний край у тебе в серці».

   У виставковій залі Адміністрації державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку (вул. Драгоманова, 23) відбулись урочистості «Рідний край у тебе в серці», присвячені 145-ій річниці від дня народження Лесі Українки.

   Окрім ремонту фасаду і даху будівлі синагоги, там планують створити музей єврейської історії. Про це розповіла депутат міськради Наталія Бунда на засіданні постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту у п’ятницю, 19 лютого.

   У приміщенні виставкового залу Адміністрації державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку (вул. Драгоманова, 23) відбулось відкриття персональної виставки волинської художниці Зіновії Рубан, члена Національної спілки художників України.

   У Луцькому замку відбувся культурно-мистецький фестиваль „Луцький замок – колиска об’єднаної Європи”.

   Запрошуємо волинян, лучан та гостей міста долучитися до культурно-мистецького фестивалю «Луцький замок – колиска об’єднаної Європи», який відбудеться 29 травня у Луцькому замку.

П Р О Г Р А М А

   Музей пам’яті репресованих та політв’язнів планують відкрити в Луцьку. Для цього матеріали готові представити самі ж жертви тоталітарних режимів, приміщення вже готують.

   У приміщенні Адміністрації Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку відбулася XI наукова конференція «Любартівські читання», присвячена 930-й річниці першої згадки про місто Луцьк та 30-й річниці створення Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку.

   22 травня в Адміністрації Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку відбудеться наукова конференція „Любартівські читання”, присвячена 930-й річниці першої писемної згадки про м. Луцьк та 30-й річниці створення Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку.

   Луцькому державному історико-культурному заповіднику виповнилось 30 років. Урочистості з нагоди ювілею відбулись 27 березня. Привітати працівників заповідника прийшли представники міської та обласної влади, керівники волинських музеїв та представники духовенства.

   Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у партнерстві із Центром туристичної інформації та послуг організував екскурсію до найвідомішого осередку Волині – Замка Любарта.

   29 червня у Луцькому замку тільки один день експонувалась виставка озброєння, присвячена річниці Конотопської битви, яка відбулася у 1659 році. Під час неї об’єднане військо українських козаків і кримських татар перемогло московську армію. Виставку організувала громадська організація «Козацьке стрілецьке братство».

   Поряд із Києвом, Харковом, Донецьком, Дніпропетровськом, Львовом, Запоріжжям і Рівним дитяча залізниця є і в порівняно невеликому Луцьку. Цього року планується створити музей залізниці.

   Сьогодні у приміщенні дирекції Державного історико-культурного заповідника відбулось урочисте відкриття Х ювілейної конференції «Любартівські читання», присвяченої 585-й річниці з’їзду європейських монархів у місті Луцьку.

   22 – 23 травня у Луцькому державному історико-культурному заповіднику відбудеться чергова Десята (ювілейна) наукова конференція «Любартівські читання», яка впродовж років збирає фахівців з історії міста Луцька. Цьогоріч форум присвячений непересічній події далекого 1429 року – з’їзду в Луцьку європейських монархів. В рамках першого дня конференції, о 15-00, у Луцькому державному історико-культурному заповіднику відбудеться відкриття виставки «Старожитності Луцького замку». Підготовлена вона двома науковими інституціями – Державним історико-культурним заповідником в м.Луцьку та Волинським краєзнавчим музеєм.

   22-23 травня 2014 року в приміщенні дирекції Державного історико-культурного заповідника у м.Луцьку відбудеться  Х ювілейна конференція «Любартівські читання», присвячена 585-й річниці з’їзду Європейських монархів у місті Луцьку.

   Всеукраїнська акція з розгортання найбільшого державного прапора України відбулася 13-го травня на Замковій площі міста Луцька. Під час заходу український стяг «надули» на три метри у висоту й під ним співали Гімн.

   Україна відзначатиме визначний ювілей – 200 років з дня народження Великого Кобзаря – Тараса Шевченка. З цієї нагоди у дирекції Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку відбувся тематичний вечір.
   Вечір, присвячений 200-річчю з дня народження Т.Г.Шевченка відбудеться в приміщенні дирекції Державного історико-культурного заповідника у м.Луцьку (вул. Драгоманова, 23) 4 березня 2014 р. о 12 год.
Програма вечора:
   Колектив Державного історико-культурного заповідника у м.Луцьку разом із закладами культури і мистецтв області глибоко сумує за українськими Героями, що віддали свої життя за волю та незалежність України.
   У фонди Луцького державного історико-культурного заповідника працівниками ДП "Волинські старожитності" передано два скарби середини ХХ ст., виявлені під час археологічних досліджень на ділянці по вулиці Кафедральна, 13 у 2012-2013 роках.
« 1 2 3 4 5 »