Головна » Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк”

В рамках проекту реставрації Вежі Чарторийських та підземель кляштору виявлено невідомі підземелля вежі та навколишніх приміщень.

Роботу над проєктом Музею історії залізниці у Луцьку припиняють, оскільки він не знайшов підтримки ні з боку «Укрзалізниці», ні в самому Луцьку.

16 травня, з нагоди 590-ї річниці з’їзду європейських монархів у Луцьку і Міжнародного дня музеїв, студенти-музейники 4 курсу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки провели екскурсію-квест на території історико-культурного заповідника «Старий Луцьк».

18 квітня, з нагоди свята, в приміщенні Художнього музею у замку Любарта відбулися урочистості, присвячені 590-річчю з’їзду європейських монархів у Луцьку.

Унікальна експозиція середньовічної волинської кахлі представлена у виставковому залі Адміністрації державного історико-культурного заповідника в Луцьку.

Волинський краєзнавчий музей разом з Рівненським обласним краєзнавчим музеєм, Кременецьким краєзнавчим музеєм, Державними історико-культурними заповідниками Луцька, Острога, Дубна та Кременецько-Почаївським державним історико-архітектурним заповідником запрошує на виставку «Кахлі Волині ХV-ХVІІІ ст.».

За кошти Європейського Союзу у місті Луцьку планують відновити вежу Чарторийських та підземелля монастиря єзуїтів. У ньому хочуть відкрити музей лицарства.

У ніч з 8 на 9 вересня, в рамках заходів з відзначення 933-ї річниці міста Луцьк, вдесяте відбудеться феєричне дійство – арт-шоу «Ніч у Луцькому замку».

У Стировій вежі Луцького замку, яка нині відкрита для відвідувачів, представили унікальний артефакт – старовинний меч, знайдений на Волині.

У приміщенні Адміністрації державного історико-культурного заповідника у м.Луцьку пройшла щорічна наукова конференція «Любартівські читання», присвячена 100-річчю від дня народження дослідниці Луцького замку М.В.Малевської.

25 травня у приміщенні Адміністрації державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку із 10.00 буде проходити щорічна наукова конференція «Любартівські читання», присвячена 100-річчю від дня народження дослідниці Луцького замку М.В. Малевської.

У державному історико-культурному заповіднику міста Луцька відбулась презентація стародавнього меча.

У приміщенні Адміністрації державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку відбулася урочиста академія з нагоди Дня пам’яток історії та культури України і Міжнародного дня пам’яток і визначних місць.

У суботу, 17 лютого, у Луцькому замку відбудеться святково-обрядове дійство «Збирайся, родочку, на колодочку!» в рамках фольклорно-мистецького проекту «Масляна в Луцькому замку».

У Луцьку можуть відкрити музей залізниці. Ініціативні краєзнавці вважають, що для цього найкраще підійде приміщення колишнього вокзалу, що на вулиці Стрілецькій.

У 2019-му році місто Луцьк відзначатиме 590-ту річницю з’їзду європейських монархів. З цієї нагоди у Луцьку відбудеться велика кількість різноманітних заходів, спрямованих на формування позитивного іміджу нашого міста в Україні та за її межами. Луцьк розпочинає підготовку до річниці...

Делегація із Польщі, на чолі з віце-міністром культури Ярославом Селліним, прибула до Луцька, аби оцінити стан місцевої сакральної пам’ятки – кафедрального костелу Святих Апостолів Петра і Павла

Відбулася дев'ята «Ніч у Луцькому замку». На одну ніч Замок Любарта знову став головною арт-локацією Луцька.

У Луцьку запустили флешмоб із хештегом #збережіть_двері, учасники якої закликають не знищувати унікальні старовинні двері на вулиці Словацького, 1

Цю надзвичайно цінну археологічну річ шість років тому знайшов поблизу Підріччя у заплаві річки Турія на Камінь-Каширщині. Тривалий час її зберігали у фондах шкільного музею Раків-Ліської школи. І ось її вчителі наважилися віддати меча на реставрацію та зберігання до Державного історико-культурного заповідника у м.Луцьку, де він стане доступним для огляду широкому загалу туристів замку Любарта.

    12 травня запрошують на відкриття Інтерактивного музею в рамках громадського простору uCRAZYans

    19 травня о 12.00 у Стировій вежі Луцького замку відбудеться відкриття виставки «Художній пленер у Дубенському замку».

   У приміщенні Адміністрації Державного історико-культурного заповідника у м.Луцьку відзначили Міжнародний день пам'яток та історичних місць.

   Міщан та гостей Луцька кличуть на весняно-історичну прогулянку. «Діялося у Луцьку навесні» – таку назву матиме екскурсія. Дата і місце проведення: 4 березня, 15.00 – 16.30, м. Луцьк

    У суботу, 25 лютого, у Луцькому замку відбулось фольклорно-мистецьке дійство „Масляна”.

   23 лютого у приміщенні виставкового залу Адміністрації державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку відбувся мистецький захід з нагоди 146-річниці з дня народження Лесі Українки "Стояла я і слухала весну...".

   Фольклорно-мистецьке дійство у Луцькому замку! Це народні гуляння, обряд Колодія, виступи фольклорних колективів, спалювання опудала, конкурси, забави, частування українськими традиційними стравами.

  23 лютого о 12.00 год. у приміщенні виставкового залу Адміністрації державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку, з нагоди 146-річниці з дня народження Лесі Українки, відбудеться мистецький захід „Стояла я і слухала весну...”.

   Перші чотири пари взяли шлюб в межах проекту «Шлюб за 24 години» у виставковому залі «будинку Косачів», який знаходиться у Державному історико-культурному заповіднику у м. Луцьку.

   Адміністрація Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку надаватиме послугу з реєстрації шлюбу за 24 години. Луцьк увійшов до 8 міст, на які Кабмін розширив пілотний проект щодо спрощеної процедури реєстрації шлюбу.

   У Луцьку пропонують зробити Музей міста у відреставрованому першому міському вокзалі на вулиці Стрілецькій, в якому певний час діяв ресторан «Світлофор».

   У Луцькому замку відбувся фестиваль жіночності та краси «Волинська княжна 2016».

   26-27 серпня у Луцькому замку відбувся міжнародний джазовий фестиваль «Art Jazz Cooperation 2016». На заході збирали кошти на лікування відомого волинського музиканта Сергія Ленартовича.

   Луцький замок відзначив 25-ту річницю Незалежності України. Середньовічні стіни зібрали разом козаків та лицарів, які зустрічали святкових гостей.

« 1 2 3 4 5 »