Головна » Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк”

   23 листопада 2012 року Державний історико-культурний заповідник у місті Луцьку оголосив про початок конкурсу дитячого малюнка, присвяченого дню Святого Миколая.

Роботи приймаються до 15 грудня 2012 року.
   Про проект Програми розвитку конкурентоспроможності туристичної галузі в місті Луцьку на 2013-2014 роки розповів начальник управління розвитку міжнародного співробітництва та туризму Микола Іванюк. Луцьк хочуть зробити конкурентоспроможним на національному та міжнародному туристичному ринках.
   З 15 листопада 2012 року почав діяти новий сайт Державного історико-культурного заповідника у м.Луцьку.
   Відбулося нагородження 100 кращих подій для туріндустрії України 2012 року. Рішенням ВСГО «Рада з питань туризму та курортів» арт-шоу «Ніч у Луцькому замку» внесено до списку 100 кращих подій для туріндустрії України 2012 року.
   У приміщенні дирекції Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку за сприяння Волинської та Рівненської облдержадміністрацій в рамках угоди про гуманітарно-культурне співробітництво, яка регламентує спільне впровадження проекту «Волинь туристична», відбулася презентація світлин та фотоальбомів рівненського фотохудожника Олександра Харвата «Шляхами Великої Волині» та «150 святинь Великої Волині».
27, 29 та 30 вересня 2012 року на лучан та гостей міста очікує насичена програма культурно-просвітницьких заходів з нагоди Дня туризму.
27 вересня відбудеться урочисте відкриття нового туристичного об’єкту – Братського Некрополю та пам’ятної меморіальної дошки, присвяченої виходу луцького першодруку «Лямент» у приміщенні Хрестовоздвиженської церкви.
Протягом дня музеї гостинно відчинять свої двері для всіх відвідувачів, а о 11.00 та 15.00 годині усі охочі зможуть завітати туди на безкоштовні екскурсії.
   Нещодавно призначений директор заповідника «Старий Луцьк» Павло Рудецький розповів, що нині перед працівниками заповідника стоять передовсім три завдання. Йдеться про паспортизацію об’єктів, розроблення документації на землю, реставрації пам’яток тощо. Про це йшлося під час засідання постійній комісії Луцької міської ради з питань освіти, науки, культури, мови.
   Луцький ресторан «Монастирська дорога», за версією журналу «Фокус», увійшов у сімку ненудних музеїв України.
    У стінах Луцького замку відбувся п’ятий ювілейний фестиваль ковальства та мистецтва флористики «Солом’яна птаха». Під час фестивалю лучани та гості міста мали унікальні нагоду відвідати безкоштовні майстер-класи у майстрів своєї справи, приміром, робити вироби із сіна – скульптуру із сіна у вигляді птаха як оберіг сім’ї.
   У День міста, Луцьк поповнився ще однією туристичною «родзинкою». Відкрито Центр туристичної інформації та послуг. Він стане центром гостинності для туристів. Тут можна буде придбати сувенірну продукцію луцьких та волинських майстрів, отримати безкоштовну інформації про Луцьк.
    У Луцьку побувала знімальна група телеканалу 1+1. Сюжет, який підготували телевізійники, показували у ранковій передачі „Сніданок з 1+1”. У відео із Луцька - і аптека-музей, і кімната Лесі Українки, і, звісно Луцький замок.
   Відбувся новий захід для охочих пізнати своє місто. Екскурсію на тему «Підземелля Луцька» провів директор ДП «Волинські старожитності» Олексій Златогорський. Варто зазначити, що це був, напевно, найчисельніший захід. Охочих побачити на власні очі луцькі підземелля набралося близько півтори сотні! Подекуди це навіть створювало певні незручності при веденні екскурсії.
   Розпочав роботу туристичний сайт міста Луцька. З цієї нагоди відбулася прес-конференція за участю міського голови Миколи Романюка. Він зазначив, що організатори намагалися зробити сайт сучасним і доступним,  щоб він містив повну інформацію про місто.
Музейні працівники Волині
вітають Павла Аркадійовича Рудецького
з призначенням директором Державного історико-культурного заповідника Луцька та зичать вагомих успіхів у розбудові його музеїв, збереженні архітектурних, історичних та культурних пам’яток міста.
   Депутати Луцької міської ради підтримали запит своєї колеги Наталії Бунди із фракції ВО „Батьківщина” щодо ймовірної появи в обласному центрі Волині нового музею. Про це йшлося сьогодні під час засідання 27-ої сесії Луцької міської ради.
Підземелля у Луцькому історико-культурному заповіднику – у ТОП-5 наймістичніших в Україні.
    Підземний комплекс під луцьким костелом Петра і Павла очолив п’ятірку найзагадковіших підземель України. Рейтинг оприлюднив сайт проекту ILoveUkraine.
   Часом підземелля можуть розповісти про місто більше, ніж наземна архітектура. Стокілометрові лабіринти, предмети побуту, написи на стінах – ось далеко не повний перелік того, що можна побачити під час екскурсії підземеллям.
    У луцькому замку Любарта відбулося арт-шоу «Ніч у Луцькому замку». Дійство, яке проходить у Луцьку шостий раз поспіть, цьогоріч зібрало біля двох тисяч глядачів.
     30 березня 2012 року на базі історико-культурного заповідника „Старий Луцьк” відбулись чергові „Любартівські читання” – наукова конференція, що традиційно збирає науковців з багатьох регіонів держави та з-за кордону. І кожного разу ця конференція збирає все більше науковців, що засвідчує великий інтерес до історії Старого Луцька. У старовинному залі заповідника з доповідями виступали історики, архітектори, краєзнавці, фахівці музейних та пам’яткоохоронних галузей.
« 1 2 3 4 5