Головна » 2011 » Грудень » 12 » Луцький замок – переможець Всеукраїнської акції „Сім чудес України: замки, фортеці, палаци”. Тут розпочато акцію „Сім днів у Луцькому замку”
11:47
Луцький замок – переможець Всеукраїнської акції „Сім чудес України: замки, фортеці, палаци”. Тут розпочато акцію „Сім днів у Луцькому замку”
Луцький замок – переможець Всеукраїнської акції „Сім чудес України: замки, фортеці, палаци”. Тут розпочато акцію „Сім днів у Луцькому замку”
ЛУЦЬКИЙ ЗАМОК — УКРАЇНСЬКЕ ДИВО
Акція «7 чудес України» стартувала у березні 2010 року. На звання семи чудес у номінації «Замки, фортеці, палаци» претендувало 138 пам'яток із усіх регіонів України. За результатами регіональних презентацій та опитування ста експертів у галузі туризму, архітектури, історії і культури був визначений 21 фіналіст акції. До їх числа увійшло по 7 кращих замків, фортець та палаців, які з 22 серпня й змагалися за звання семи чудес України.
Експерти включили Луцький замок до сімки кращих, а переможцем його зробили інтернет-користувачі. Саме після інтернет-голосування, яке тривало з 22 серпня по 1 грудня на офіційному сайті акції, Луцький замок і вийшов у лідери. При підбитті підсумків акції, головним організатором і натхненником якої є давній приятель волинян, заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко, були пропорційно враховані результати інтернет-голосування та опитування експертів. Луцький замок набрав найбільшу кількість балів і здобув перемогу.
1 грудня у заповіднику «Софія Київська» відбулося підбиття підсумків та нагородження переможців акції. А 12 грудня у світлиці історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» цю почесну відзнаку та дипломи-підтвердження представив лучанам міський голова Микола Романюк. У вітальному слові він зазначив, що міська влада прагнутиме ефективно використати цей факт при підготовці та проведенні в Україні Євро-2012, аби максимально залучити до Луцька туристів. Тому зараз потрібно зробити все, щоб Луцький замок потрапив до всіх можливих довідників і туристичних путівників, аби про нього знали гості з-за кордону.
Начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів стверджує, що перемога в конкурсі «Сім чудес України» надихнула міську владу на презентаційну акцію «Сім днів у Луцькому замку». Протягом тижня в історико-культурному заповіднику (вулиця Драгоманова, 23) діятиме виставка робіт фотографів, художників, архітекторів міста Луцька з ілюстраціями Луцького замку і Старого міста. Відбуватиметься також ряд інших виставок та екскурсій.
Протягом цих семи днів, по 18 грудня включно, на лучан та гостей міста чекатимуть екскурсії до школи дзвонарного мистецтва (Музей дзвонів), відкриття виставки робіт студентів Львівської національної поліграфічної академії «Нове життя старої книги» (Музей книги), екскурсії у церкві Іоанна Богослова, театралізована екскурсія «Лабіринтами століть», екскурсії «Луцький замок: подорож в минуле», ярмарки майстрів народної творчості, лицарські турніри та інші культурно-мистецькі заходи.
Олександр ПИРОЖИК
______________________________
Волинь-нова. – 2011. – 15 грудня. – С.3.
Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 1271 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]