Головна » 2011 » Червень » 26 » У Луцькому історико-культурному заповіднику „Старий Луцьк” відбулася мистецька акція „Ніч у Луцькому замку – 2011”.
11:03
У Луцькому історико-культурному заповіднику „Старий Луцьк” відбулася мистецька акція „Ніч у Луцькому замку – 2011”.
У Луцькому історико-культурному заповіднику „Старий Луцьк” відбулася мистецька акція „Ніч у Луцькому замку – 2011”.
У ніч із 26 на 27 червня лучани й гості міста їли старовинну їжу, слухали столітні мелодії та танцювали під середньовічну музику, ходили у коронах і «ковбасилися» від запального молдавського фольк-рок-етно-гурту «Zdob si Zdub». 26 червня у колишніх володіннях князя Любарта відбулася мистецька акція «Ніч у Луцькому замку – 2011».
У п’яте у Луцьку відбулося це арт-шоу, яке зібрало у стінах стародавнього замку понад тисячу гостей. Перед початком заходу на прес-конференції Луцький міський голова Микола Романюк вручив колективам, що прибули взяти в ньому участь, грамоти та сувеніри. Всього в мистецький акції був задіяний 101 артист.
Після прес-конференції журналісти першими побачили театралізовану екскурсію «Лабіринтами століть» у підземеллі. Зокрема, під час дійства волинські актори розповідали історію церкви, що стояла на території замку, демонстрували церковні піснеспіви та влаштували для гостей дегустацію глінтвейну.

     









     










        Вогонь ночі  запалювали мер Луцька Микола Романюк та перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко. Як зазначив Романюк,  ця мистецька акція має стати візиткою міста. Він привітав присутніх із Днем молоді та побажав усім здійснення мрій і добра.  Окрім цих офіційних осіб, на шоу в замку було багато депутатів Волинської облради та Луцької міськради, бізнесменів, культурних і громадських діячів міста й області.
Майстри народної творчості показали свої вироби зі шкіри, соломи, тканини, а місцеві повари за старовинними рецептами готували страви та напої. Доброзичливі торговці перед продажем пригощали вином, медовухою, різноманітними настойками. Великою популярністю користувались плетені з сіна корони та вінки з квітами. Майстри народної творчості давали майстер-класи з гончарства, ковальства, соломоплетіння. На «Ночі у Луцькому замку» можна було придбати продукти бджолярства.
Щодо власне «Ночі у Луцькому замку», то розважати гостей дійства прибуло чимало українських та зарубіжних артистів. Традиційно показували свої вміння та шокували людей учасники театру на ходулях «Шоу велетнів». Вони танцювали танці під відомі музичні світові хіти та були вбрані у яскраві маскарадні костюми.
Найбільше гості свята фотографувались із живими скульптурами з Криму.  Гурт середньовічної музики «Stary Olsa» (Білорусь) настільки усім сподобався, що його кілька разів викликали на біс. Ще свою творчість дарували  гурт «Kings & Beggars» (Львів), придворний балет «Craovia Danza» (Польща) й ансамбль середньовічного танцю «Пантера» (Львів).
Художниця  Дарія Пушанкіна малювала піскову анімацію. Вона зобразила історію, пов’язану з Луцьким замком. Музичне оформлення анімації забезпечив гурт із Луцька «Подих сонця».




     





      Під ранок усі охочі мали змогу добряче зігрітись і потанцювати під фольк-рок гурт «Rock-H» (Мукачево) та фоль-рок-етно гурт з Молдови «Zdob si Zdub». Для тих, хто не «тусувався» під самою сценою, на стінах замку висіли два великих екрани, які показували, що відбувається на сцені.
Усі заходи завершилися приблизно о п’ятій ранку.
Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 1377 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]