Головна » 2012 » Листопад » 22 » У Луцьку планують відкрити Музей історії міста.
12:31
У Луцьку планують відкрити Музей історії міста.
У Луцьку планують відкрити Музей історії міста.
Про проект Програми розвитку конкурентоспроможності туристичної галузі в місті Луцьку на 2013-2014 роки розповів начальник управління розвитку міжнародного співробітництва та туризму Микола Іванюк. Луцьк хочуть зробити конкурентоспроможним на національному та міжнародному туристичному ринках. Інформує «Волинська правда».
Крім того, Микола Іванюк зауважив, що ця Програма має стати концептуальною базою розвитку туристичної галузі у місті Луцьку, ефективним механізмом створення організаційно-правових та економічних засад становлення туризму як високорентабельної галузі економіки, важливого засобу культурного та духовного виховання громадян, а також покликана стимулювати ефективне та раціональне використання і розвиток наявних рекреаційних ресурсів, охорону пам’яток історичної спадщини, підвищити рівень міжгалузевого співробітництва, визначити перспективи подальшого розвитку туризму на основі аналізу його сучасного стану.
Програмою передбачається здійснення комплексу заходів щодо удосконалення системи управління туристичною галуззю, підвищення професійного рівня працівників туристичної галузі, покращення іміджу Луцька як туристичного міста, удосконалення інфраструктури, зміцнення існуючої та розбудови нової матеріальної бази, створення умов для реалізації інвестиційних проектів.
Також йдеться про модернізацію і створення, приміром, велосипедних доріжок, спортивних майданчиків, дитячої залізниці, фонтанів, парків тощо. У планах – Музей історії міста та відкрий доступ до туристичних цікавинок міста, наприклад вежі Чарторийських.
Владці переконані, що у місті, окрім туристичних принад, мають бути впорядковані квіти і асфальт – місто має бути ошатним.
Для досягнення поставленої мети слід спроектувати і втілити в життя низку заходів стратегічного й тактичного характеру, зокрема, забезпечити належний рівень промоції міста в Україні та за кордоном. Хоча, за словами Миколи Іванюка, наразі Луцьк вже може конкурувати зі своїми сусідами в Західній Україні.
Окрім того, згідно з програмою, планується модернізувати та розбудувати комунальні об’єкти (автомобільні дороги, зовнішнє освітлення, тротуари та велосипедні доріжки, спортивні майданчики, дитячу залізницю, фонтани, парки, рекреаційні зони, медичні заклади тощо). Також слід розбудувати сучасну туристичну інфраструктуру (відкрити хостел, Музей історії міста, відкрити для загального доступу Вежу Чарторийських, встановити вказівники та пілони по місту тощо).
За словами Іванюка, дуже потрібно підвищити ефективність використання туристичних об’єктів, зокрема, впорядкувати історико-культурний заповідник у місті Луцьк, створити нові туристичні маршрути, побудувати оглядові майданчики та забезпечити належне освітлення й ілюмінацію туристичних об’єктів і вулиць міста в цілому.
Він наголосив і на тому, що дуже важливим є утворення туристичного кластеру «Велика Волинь» та позиціонування міста Луцька як серця Волині, адже зараз Рівне почало позиціонувати себе як центр Волині.
Перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук зауважив, що програма – це добре, але якщо турист приїде, і йому не сподобається в місті, то тут уже – проблема. Тому Кравчук вважає, що необхідно, аби й інші служби долучились до розвитку туризму – задля перетворення Луцька в чисте, квітуче та гарне місто.
 
Джерело: «Волинська правда», 22.11.2012
Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 1099 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]