Головна » 2012 » Червень » 17 » Відбулося арт-шоу „Ніч у Луцькому замку”.
15:03
Відбулося арт-шоу „Ніч у Луцькому замку”.
Відбулося арт-шоу „Ніч у Луцькому замку”.
У луцькому замку Любарта відбулося арт-шоу «Ніч у Луцькому замку».
Дійство, яке проходить у Луцьку шостий раз поспіть, цьогоріч зібрало біля двох тисяч глядачів.
Велику тусівку людей в історичних стінах цього разу міськрада організувала раніше, ніж завше - в ніч не неділю, 17 червня (зазвичай "Ніч..." відбувалася на День молоді - в останню неділю червня).

Гуляти почали ще завидна
Офіційний старт святу дали народний артист України Олександр Якимчук в ролі середньовічного князя, народний депутат Ігор Палиця в ролі благодійника та Микола Романюк в ролі міського голови.
Як відомо благодійний фонд Ігоря Палиці "Новий Луцьк" оголосили головним партнером свята. Партнер, схоже, став головним не тільки на словах: Палиця разом з міським головою Романюком запалювали символічний вогонь у великій металевій короні – це ознаменувало початок дійства.
До слова, організатори трішки перестаралися із запалюючою речовиною – стовп чорного диму піднявся аж до веж замку.
Ліміт замку - 2 000
Вже до півночі у замку зібралося близько двох тисяч людей, хоча бажаючих втрапити на нічні гуляння було ще чимало – під замком походжали десятки людей, охочих проскочити «на халяву».
А спритників дійство вистачало – схитрувати із перепустками вдалося багатьом, незважаючи на суворих контролерів і два «контрольно-пропускні пункти».
Як і минулі роки, разом з міліцією охорону забезпечували хлопці з рівненської компанії «МЖК».
Як розповіла одна з організаторів, начальниця управління культури Луцької міськради Тетяна Гнатів, замок вміщає близько двох тисяч людей, мовляв впускати на таке дійство більше вже просто небезпечно.
Квиток на «Ніч в Луцькому замку» коштував 120 гривень, о хоча ті, хто придбали заздалегідь, 20 зекономили - до суботи квиток коштував тільки сотню.
Нагадаємо, організатори обіцяли, що усі кошти виручені від продажу квитків, будуть спрямовані на допомогу постраждалим жителям будинку на Рівненській, 109.
Грузини й поляки у блисках вогню
Концертний майданчик відкрили угорці «Mare Temporis» грою на середньовічних інструментах. Їх підхопили поляки «Tryzna», які виконували старовинні мелодії на реставрованих інструментах часів середньовіччя та Відродження. Приблизно в тому ж руслі продовжив виступ білоруський гурт «Troitsa».
Цьогорічна «Ніч…» відрізнялася особливо видовищним "вогняним супроводом". Ще до початку дійства по всьому замку були розставлені світлові лампи, які потім горіли усю ніч.
Театр вогню «Махатма» вразив глядачів масштабним вогняним шоу із залученням піротехніки.
Окрім акторів, які виконували вогняні трюки, на шоу запалювали різні малі феєрверки, каскадні вогні. Родзинкою шоу, як і всієї «Ночі…» став великий феєрверк, якого давно не бачили в Луцьку.
   Довгоочікуваний грузинський гурт «Mgzavrebi» не розчарував прихильників. Солісти гурту навіть сказали зі сцени кілька слів українською мовою і навіть заспівали "Реве та стогне Дніпр широкий".
Тільки після "розігріву" середньовічною музикою та запальними грузинськими ритмами, на сцену вийшла Руслана - зі старими і новими хітами та когортою танцюристів.
До слова, на пресконференції у суботу ввечері Руслана виконала несподівану варіацію пісні «Back in the U.S.S.R.», повідомила Волинська правда.
На бенкет до Любарта! Скільки грошей з собою?
Поки на сцені співали й танцювали, на території замку люди шукали й інші розваги. Вони були традиційними для "Ночі...": покази ковальського та флористичного мистецтва, живі скульптури. Поряд продавали різні сувеніри, питні меди, вироби народних майстрів.
Як і годиться для гулянь у середньовічних замках, гості багато їли і пили. 100 грам смаженої картоплі можна було придбати за 12-15 гривень, а 100 грам печеного на вогні м’яса - 25-30 гривень.
Як тусили «ВІПи»
Погуляти вночі у замку, зведеним ще у XIV столітті, прийшло чимало публічних людей – посадовці, бізнесмени, громадські діячі, депутати.
З-поміж тих, хто прибув до замку першими, вирізнялася «віп-тусівка», до якої входили народний депутат і бізнесмен Ігор Палиця, міський голова Луцька Микола Романюк, його заступники Святослав Кравчук і Лариса Соколовська з чоловіком, будівельник Віктор Чорнуха, ректор Волинського національного університету Ігор Коцан та керівник обласного відділення СБУ Володимир Мельникович.
 
Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 1280 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]