Головна » 2012 » Вересень » 26 » У Луцькому державному історико-культурному заповіднику представили світлини найцінніших пам’яток культури історичної Волині.
17:26
У Луцькому державному історико-культурному заповіднику представили світлини найцінніших пам’яток культури історичної Волині.
У Луцькому державному історико-культурному заповіднику представили світлини найцінніших пам’яток культури історичної Волині.
26 вересня 2012 року у приміщенні дирекції Державного історико-культурного заповідника у м.Луцьку за сприяння Волинської та Рівненської облдержадміністрацій в рамках угоди про гуманітарно-культурне співробітництво, яка регламентує спільне впровадження проекту «Волинь туристична», відбулася презентація світлин та фотоальбомів рівненського фотохудожника Олександра Харвата «Шляхами Великої Волині» та «150 святинь Великої Волині».
Олександр Харват є Членом Національної спілки фотохудожників України, Національної спілки журналістів України, Національної спілки краєзнавців України, заслужений художник Міжнародної федерації фотомистецтва (EFIAP), посол Миру. Учасник та дипломант понад 150 національних і міжнародних фотовиставок в різних країнах світу.
За словами самого художника, в альбомах зібрано «найцікавіші, «найзначиміші пам’ятки культури, архітектури, кращі пейзажі, пам’ятки декоративно-ужиткового мистецтва, пам’ятки іконопису та живопису».
— Я працював разом із своїми колегами-істориками, щоб віднайти найцінніше, наприклад, ваша Холмська ікона чи наша Дорогобузька ікона, — розповів пан Олександр. — Тобто у цих двох книгах представлено рейтинг найзначиміших пам’яток культури. А виставка світлин якраз є фрагменти із цих двох книг. Над цим проектом працюю близько 4-х років. А все почалося із книги «Культурна спадщина рівненського краю». Коли працював над цією книжкою, то подумав, що було б цікаво розширити географію, не обмежуватися самою Рівненщиною, а всією територією історичної Волині.
Заступник голови облдержадміністрації Едуард Стоєв на презентації виставки зауважив, що вона стане поштовхом до створення цікавих туристичних маршрутів, які будуть пролягати не тільки Волинню, а й сусідніми областями.
На захід прибув і заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олексій Губанов, адже саме рівняни стали ініціаторами впровадження проекту.
— Зазвичай Рівненська і Волинська області є конкурентами у певних питаннях, але конкурувати у сфері туризму не варто, — сказав пан Губанов. — Це історична древня земля, яка об’єднана спільною назвою Волинь, і ми активно почали впроваджувати проект «Волинь туристична». Дійсно об’єднали п’ять областей Західної України — це єдиний туристичний продукт, який ми просуваємо далеко за межами Волині історичної. І сподіваємося, що з ним зможемо конкурувати з Києвом, Львовом, Одесою, Карпатами і навіть Кримом. Тільки внутрішнього туриста, який бажає, скажімо, на вихідні кудись поїхати і побачити щось цікаве, є близько трьох мільйонів, а скільки людей транзитом проїжджають, наприклад, по трасі Київ — Чоп, яка впритул проходить біля Рівного щодоби — близько п’ять тисяч автомобілів. А це все потенційні туристи, які можуть гроші залишати тут у нас, а не деінде.
27 вересня проект «Волинь туристична» будуть презентувати у Києві.
Людмила ШИШКО
Джерело: Відомості.UA, 26.09.2012
Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 1109 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]