Головна » 2012 » Вересень » 20
Проведено обласний семінар-практикум музейників Волинської області „Сучасні технології в роботі музейних установ різних рівнів”.
   З метою удосконалення фахового рівня, професійної кваліфікації та обміну досвідом музейних працівників області на базі Волинського краєзнавчого музею та Кортеліського історичного музею 19-20 вересня 2012 року проведено обласний семінар-практикум директорів комунальних та громадських музеїв області на тему „Сучасні технології в роботі музейних установ різних рівнів”.
27, 29 та 30 вересня 2012 року на лучан та гостей міста очікує насичена програма культурно-просвітницьких заходів з нагоди Дня туризму.
27 вересня відбудеться урочисте відкриття нового туристичного об’єкту – Братського Некрополю та пам’ятної меморіальної дошки, присвяченої виходу луцького першодруку «Лямент» у приміщенні Хрестовоздвиженської церкви.
Протягом дня музеї гостинно відчинять свої двері для всіх відвідувачів, а о 11.00 та 15.00 годині усі охочі зможуть завітати туди на безкоштовні екскурсії.
   Волинським краєзнавчим музеєм спільно з Волинською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України, Кортеліським історичним музеєм, ДП „Волинські старожитності” та Ратнівськими райдержадміністрацією і райрадою  проведено XLII Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Ратнівщина в історії України і Волині”, приурочену 70-річчю Кортеліської трагедії 1942 року.
У Волинському краєзнавчому музеї відбувся тематичний вечір до Дня партизанської слави та Міжнародного дня миру.
   У конференц-залі Волинського краєзнавчого музею відбувся тематичний вечір „Подвигу жити”, приурочений до Дня партизанської слави та Міжнародного дня миру.