Головна » 2012 » September » 20 » Проведено Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Ратнівщина в історії України і Волині”.
15:03
Проведено Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Ратнівщина в історії України і Волині”.
Проведено Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Ратнівщина в історії України і Волині”.
Волинським краєзнавчим музеєм спільно з Волинською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України, Кортеліським історичним музеєм, ДП „Волинські старожитності” та Ратнівськими райдержадміністрацією і райрадою, підготовлено і 20 вересня 2012 року у селищі Ратне та селі Кортеліси Ратнівського району проведено XLII Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Ратнівщина в історії України і Волині”, приурочену 70-річчю Кортеліської трагедії 1942 року.
Учасники конференції виступили з доповідями та повідомленнями з історії Кортеліської трагедії. Крім того вони розглянули широке коло інших питань, зокрема з історії населених пунктів Ратнівщини: селища Ратного, сіл Здомишель, Велимче, Заброди, Лучиці, Млинове, Кортеліси, Броди, Самари-Оріхові, Видраниця, Піски-Річицькі, з історії археологічних досліджень на Ратнівщині та Волині, загальні питання історичного краєзнавства та волинезнавства. Окремі виступи були присвячені етнографічним дослідженням Ратнівщини, в яких висвітлено результати етнографічної експедиції у села Межисить, Денисів, Голики, Залисицю, Самари, Підгір’я, організованої у липні 2011 року кафедрою документознавства та музейної справи Волинського національного університету імені Лесі Українки та ДП „Волинські старожитності”.
Ще до початку конференції у видавництві ДП „Волинські старожитності” вийшов науковий збірник її матеріалів. У ньому вміщено статті та повідомлення учасників конференції. Книга надрукована за підтримки Ратнівських районної ради і райдержадміністрації, Фонду „Патріот Волині” і ДП „Волинські старожитності”.
Категорія: Кортеліський історичний музей | Переглядів: 1137 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]