Головна » Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк”
Заповідник „Старий Луцьк” отримав у дарунок факсимільну копію Луцького Псалтиря XIV ст., а директору вручили медаль.
   У вівторок, 24 грудня, в приміщенні будинку Косачів відбулося урочисте вручення ректором духовної семінарії отцем Рустиком у подарунок Державному історико-культурному заповіднику унікальної книги - рукописного Луцького Псалтиря 1384 р. факсимільного типу.
У Луцьку на базі виставки-музею вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.
   У Луцьку відбулися заходи, присвячені вшануванню учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. На базі виставки-музею пожежно-рятувальної служби відбулася тематична зустріч «Чорнобиль залишиться у нашій пам’яті», з ліквідаторами зустрілися працівники У ДСНС України у Волинській області та вихованці гуртків Луцького палацу учнівської молоді.
   21 листопада у приміщенні дирекції Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку відбулось засідання Науково-методичної ради з питань охорони культурної спадщини. У роботі засідання прийняли участь спеціалісти управління культури Волинської облдержадміністрації, Луцької міської ради, археологи, екологи, представники проектних організацій.
   Заміну дерев’яних конструкцій галерей на мурах Луцького замку планують зробити у 2014-ому році. Про це розповів директор Луцького історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павло Рудецький.
   Державний історико–культурний заповідник в обласному центрі розпочав акцію „Урок-екскурсія у Луцькому замку”.
   У Луцькому замку вперше відбувся фестиваль «Стародавній Луцьк «Епоха доблесті». Помірятися силами на турнір до Луцька приїхали лицарі з Києва, Львова, Кам’янця-Подільського, Стрия, Вишневого, Черкас, Сум та Севастополя.
Депутати Волинської облради знову згадали про Музей жертв тоталітарних режимів у Луцьку.
   11 жовтня Волинська облрада підтримала запит Олександра Пирожика щодо виконання рішення обласної ради про створення в Луцьку Музею жертв тоталітарних режимів. Відповідний запит скерували голові обласної ради Володимиру Войтовичу та директору Волинського технікуму Національного університету харчових технологій Ігорю Корчуку.
Мистецький простір розгорнули у Луцькому замку.
   24 серпня Державний історико-культурний заповідник у м.Луцьку, Волинський краєзнавчий музей та його відділ – Художній музей, Козацьке стрілецьке братство провели акцію „Мистецький простір у Луцькому замку”, присвячену Дню незалежності України.
Запрошують у мистецький простір в Луцькому замку.
   24 серпня з 11.00 год. управління культури Волинської облдержадміністрації, Державний історико-культурний заповідник у м.Луцьку, Волинський краєзнавчий музей та його відділ – Художній музей, Козацьке стрілецьке братство проводять акцію „Мистецький простір у Луцькому замку”, присвячену Дню незалежності України.
У Луцьку буде музей вишиванки.
   Громадська організація «Відродження національних традицій» хоче відкрити в Луцьку музей вишиванок. Про це йшлося 21 серпня під час засідання виконавчого комітету.
У Луцькому замку відбувся Міжнародний фестиваль „Волинська княжна” (ВІДЕО).
   7 липня в Луцькому замку, за підтримки благодійного фонду Бориса Клімчука «Рідна Волинь»,  відбувся перший міжнародний фестиваль «Волинська княжна». Його мета — популяризація історичної спадщини обласного центру.
Ніч у Луцькому замку – 2013 (2 відео).
   Сьомий фестиваль «Ніч у Луцькому замку» відбувся у ніч з 29 на 30 червня.
   Про те, що у перспективі у ФК «Волинь» буде свій музей, під час екскурсії стадіоном «Авангард» 15 червня розповів прес-секретар клубу Юрій Конкевич.
   23 травня у церкві Іоанна Богослова на території Замку Любарта у Луцьку відбулася презентація проекту «Волинь туристична». Він єднає туристичні маршрути Рівненської, Волинської, Тернопільської, Житомирської та Хмельницької областей. Участь у презентації взяли голови Волинської та Рівненської адміністрації Борис Клімчук та Василь Берташ та радник Президента України, очільник благодійного фонду «Схід-Захід: разом» Володимир Зубанов.
   У день святого Миколая, патрона міста Луцька, розпочала роботу наукова конференція «Любартівські читання», у якій беруть участь науковці з усієї України. Захід відбувається під патронатом Волинської ОДА та Волинського краєзнавчого музею.
   Передача Волинського телебачення „Один день та ніч у музеях” про відзначення Міжнародного дня музеїв у Луцьку.
   24 квітня на території Луцького замку розпочався І-ий Учнівський турнір ерудитів. Метою цього заходу є популяризація культурно-історичних цінностей міста Луцька серед учнівської молоді. Турнір призначений для учнів 9-11 класів.
   У Луцькій музичній школі №1 імені Фридерика Шопена відбувся вечір пам’яті фундатора цимбальної школи Волині Романа  Яковича Скіри, якому цими днями виповнилося б 80. У класі, де багато років працював відомий музикант, відкрили кімнату-музей.
   Туристичні марки вперше з’явилися в Чехії у 1998 році й відтоді набули популярності у сотень тисяч колекціонерів Чехії, Словаччини, Польщі, Німеччини, Австрії – загалом п’ятнадцяти країн Європи. З 2007 року в цьому туристично-колекціонерному проекті бере участь і Україна. У 2013 році до всеукраїнської системи туристично-маркових місць був включений і Луцький замок.
Для створення в Луцьку музею жертв тоталітарного режиму не вистачає коштів, хоча вже є експонати.
   На створення Музею жертв тоталітарного режиму у Луцьку на базі Волинського технікуму Національного університету харчових технологій потрібно мінімум сто тисяч гривень. Про це депутатам розповів директор навчального закладу Ігор Корчук 28 березня 2013 року під час засідання комісії Волинської облради з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, ЗМІ.
У Волинській облдержадміністрації розглянули запит щодо створення музею „Луцька Голгофа”.
   В ході 17 сесії Волинської облради депутат Вячеслав Рубльов озвучував запит щодо створення музею „Луцька Голгофа”. У відповідь на нього в ОДА повідомляють про те, що рішенням Волинської обласної ради від 13.05.11 № 4/40 виділено приміщення для організації музею «Жертв тоталітарних режимів» по вул.Кафедральній,12 в місті Луцьку, яке знаходиться у користуванні Волинського технікуму Національного університету харчових технологій.
В історико-культурному заповіднику „Старий Луцьк” відбувся концерт до Дня народження Лесі Українки.
   Українська співачка і композитор Тетяна Ціхоцька та учні музичних шкіл міста відзначили День народження Лесі Українки концертом. Захід відбувся 25 лютого у приміщенні дирекції історико-культурного заповідника «Старий Луцьк».
   Голова обласної організації Національної спілки письменників України Олег Потурай поінформував, що цього року спілка письменників працюватиме над створенням у Луцьку літературного музею.
Зустріч у музеї ветеранів м. Луцька до Дня захисника Вітчизни.
   До Дня захисника Вітчизни у Музеї ветеранів м.Луцька відбулася зустріч учнів загальноосвітньої школи І-Ш ступенів № 19 з учасником бойових дій, Почесним ветераном України Михайлом Тимофійовичем Єрліним.
   Про це стало відомо під час засідання постійної комісії  Волинської обласної ради з питань освіти і науки, духовності, культури, релігій, засобів масової інформації
   6 лютого у приміщенні виставки-музею цивільного захисту ТУ МНС України у Волинській області відбулось підбиття підсумків та нагородження подарунками кращих художніх робіт з безпеки життєдіяльності, авторами яких стали учні загальноосвітніх закладів Луцька.
   Відтепер всі бажаючі можуть віртуально пройтися до музеїв Луцька на Яндекс. Картах. Тут з’явилась функція – панорами вулиць Луцька. Про це повідомляє прес-служба компанії „Яндекс.Україна”. Завдяки новій функції майбутні гості обласного центру мають змогу попередньо оглянути найголовніші пам’ятки Луцька, його вулиці та створити враження про місто.
Луцький історико-культурний заповідник запрошує до співпраці.
   Просимо потенційних меценатів, благодійників, всіх кому не байдужа доля історичної спадщини нашого міста, розглянути можливість сприяти реалізації проектів по збереженню, ремонту та реставрації пам’яток архітектури та містобудування національного та місцевого значення. Завдання наше полягає в тому, щоб зберегти в сучасному надбання минулого, усі витвори нашого історичного буття, аби передати їх майбутнім поколінням.
Луцький історико-культурний заповідник на „Шляху Гедиміновичів”.
   Ще 12 грудня 2012 року у Луцьку за ініціативи Луцької міської ради та під головуванням Луцького міського голови Миколи Романюка відбулася зустріч представників ряду міст та музеїв-заповідників, на якій учасники підписали Протокол про наміри створити спільний туристичний продукт «Шлях Гедиміновичів», а також об’єднати зусилля задля його промоції і просування на національному та європейському туристичних ринках. 31 січня 2013 року, в Збаразькому замку відбулися установчі збори проекту «Шлях Гедиміновичів».
   20 січня на В’їзній вежі Луцького замку відбулися вже традиційні урочисті заходи з нагоди складання Присяги луцькими пластунами. Сорок юних лучан стали до лав Пласту – організації, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на свідомих громадян національної та світової спільнот.
   14 січня з 09.00 до 18.00 год. Харківська міська громадська організація радіоаматорів „Товариство друзів радіо”, в особі президента М.М.Панченка, за погодженням з дирекцією Державного історико-культурного заповідника у м.Луцьку, буде проводити ліцензованим радіоаматором Л.М.Степанцем (особистий позивний UR2LM) радіомовлення з території заповідника.
   9 січня в дирекції Державного історико-культурного заповідника у м.Луцьку були підведені підсумки конкурсу дитячого малюнка „Свято святого Миколая у Луцьку” і відкрита виставка дитячих малюнків.
Оголошено конкурсу „Символіка Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку”.

Положення
про проведення конкурсу
«Символіка Державного історико-культурного
заповідника у м. Луцьку»
Шкільний навчальний клас-музей, присвячений життю та діяльності відомого математика Михайла Кравчука, відкрили у Луцьк.
   У Луцькому НВК №26 відкрили спеціалізований клас-музей, присвячений відомому волинському математику Михайлу Пилиповичу Кравчуку. Доклав чимало зусиль, аби цей клас функціонував у стінах школи, і Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки.
У Луцьку хочуть створити літературну бібліотеку-музей.
   Голова Волинської обласної організації національної спілки письменників України Олег Потурай розповів про ідею створення в обласному центрі Волині літературного бібліотеки-музею із метою популяризації волинських письменників та читання загалом. Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань освіти, науки, культури, мови.
« 1 2 3 4 5 »