Головна » 2013 » Червень » 15 » У футбольного клубу „Волині” з’явиться свій музей.
16:21
У футбольного клубу „Волині” з’явиться свій музей.
У футбольного клубу „Волині” з’явиться свій музей.
Про те, що у перспективі у ФК «Волинь» буде свій музей, під час екскурсії стадіоном «Авангард» 15 червня розповів прес-секретар клубу Юрій Конкевич, – інформує «Волинська правда».



 Учасники екскурсії мали можливість прогулятися адміністративним приміщенням клубу, а також дізнатися про особливості історичного розвитку стадіону.







До слова, історія «Авангарду» розпочалася у 30-их роках минулого століття. Стадіон збудували поляки за часів воєводства Генріха Юзефського. А стадіон свого часу називався іменем Пілсудського. Тоді стадіон доповнювала спортивна інфраструктура, призначена не тільки для футболу – до прикладу, стрілецький тир.
Характерно, що перший матч на стадіоні відбувся між командами Луцька та Варшави. Тоді українці перемогли поляків з рахунком «1:0».
Згодом на стадіон чекало калька перебудов.
За радянських часів Луцьк отримав право на місце у другій лізі УРСР. Слід зауважити, що у 59-60 роках луцька команда не мала майстрів, а складалася з аматорів (льотчиків).
Щодо самого вигляду стадіону, то саме у 59-62 роках на ньому були зведені кам’яниці, які досі є, і адмінкорпус, який фанати називають «шпаківнею».
За часів команди «Торпедо» на стадіон чекала нова реконструкція – у 80-81 роках були зведені мачти з прожекторами. Як стало відомо, ці об’єкти вже застарілі, і у клубі збираються міняти їх на нові. «Вже закуплені нові прожектори», – розповів Юрій Конкевич.
Розповідаючи про 89-ий рік, коли «Волинь» стала чемпіоном УРСР з футболу, прес-секретар клубу повідомив, що на стадіон приходило 15 тисяч вболівальників. До слова, у кінці 80-их перед футболом розігрувалася лотерея серед власників квитків. На щасливчика чекав приз від луцького автозаводу – автомобіль «Волинянка». Такий фактор також стимулював людей ходити на матчі. «А на деяких матчах розігрували і по 2 авто», – додав Юрій Конкевич. Зараз завод «Богдан» вже не є партнером клубу, тож банер підприємства знімуть з трибуни стадіону.



Під час екскурсії Юрій Конкевич розповів про плани створити музей клубу зі своїм архівом та історичною атрибутикою. До слова, у цьому музеї можна буде побачити програмку одного з матчів 46-го року. Цей документ зберігся і до наших часів.
Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 1005 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]