Головна » 2013 » Лютий » 19 » Волинські письменники мріють про літературний музей (відео).
16:17
Волинські письменники мріють про літературний музей (відео).
Волинські письменники мріють про літературний музей (відео).
Ліричний настрій від Надії Гуменюк, влучні жартівливі твори від Василя Простопчука, музика Баха – у такій атмосфері відбулася зустріч волинських літераторів. Письменники говорили про стан книговидавництва і здобутки минулого року. Зокрема, Надія Гуменюк нещодавно отримала премію Олександра Олеся за кращу ліричну збірку „Голос папороті”, з якої зачитала вірші та представила останні книги. Плідним був рік і для Володимира Лиса. У колі письменників зазначають, що він піднімає планку літератури Волині на таку висоту, до якої слід прагнути усім. 2012-го видав романи „Іван і Чорна Пантера”, „Щоденники Ієрихар”, перевидав „Маску”. Іван Корсак уже цього року відзначений літературно-мистецькою премією імені Пантелеймона Куліша за історичні романи, упевнений, що популяризація книги – завдання письменника.
Голова обласної організації Національної спілки письменників України Олег Потурай – один із організаторів заходу – поінформував, що цього року спілка письменників працюватиме над створенням у Луцьку літературного музею. Він назвав літературу Волині одухотвореною, чого, за його словами, важко знайти у сучасній європейській книзі.
 
Джерело: сайт Волинської ОДТРК, 19.02.2013
Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 856 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]