Головна » 2013 » Лютий » 07
   Книга-альбом „Музей волинської ікони” репрезентує твори волинського іконопису, релігійного живопису західноєвропейської традиції, церковної різьби та скульптури XVI-початку ХІХ ст. з колекції Музею волинської ікони у Луцьку.
   Про це стало відомо під час засідання постійної комісії  Волинської обласної ради з питань освіти і науки, духовності, культури, релігій, засобів масової інформації
   Нещодавно у Волинській обласній друкарні побачила світ книга краєзнавця з Володимира-Волинського, члена Національної Спілки краєзнавців України Ярослава Васильовича Царука „Володимирщина у боротьбі за незалежність”. У виданні, яке складається з 1022 сторінок, автор, використовуючи оригінальні документи, а також посилаючись на спогади, листи свідків, досліджує історію родин, а також жителів сіл, хуторів Володимир-Волинського району.
   Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Бориса Клімчука від 7 лютого 2013 року №45 встановлені персональні стипендії голови обласної державної адміністрації народним артистам України, народним художникам країни, ветеранам і пенсіонерам культури, мистецтва, інформаційної галузі на 2013 рік. Серед стипендіатів заслужений працівник культури України, завідувач Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки Віра Михайлівна Комзюк та ветеран музейної справи Лідія Григорівна Грицина.
   7 лютого у Волинському краєзнавчому музеї відбувся вечір-портрет „Його батьківщиною була Волинь…”, присвячений чеському поету і музиканту, почесному доктору прикладних наук, волинянину за походженням Йозефу Вацлаву Томану-Томанеку.