Головна » 2013 » Лютий » 7 » На Волині може з’явитись Літературний музей.
22:34
На Волині може з’явитись Літературний музей.
На Волині може з’явитись Літературний музей.
Про це стало відомо під час засідання постійної комісії  Волинської обласної ради з питань освіти і науки, духовності, культури, релігій, засобів масової інформації,  – інформує інтернет-видання «Під прицілом».
До членів комісії звернувся голова Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Олег Потурай, який зауважив, що з Волинню пов'язано життя і творчість дуже відомих в українській літературі митців – від Данила Братковського до Олександра Богачука. "Весь творчий здобуток цих літературних діячів розрізнений", а особисті речі просто втрачаються. Отож, з метою збереження творчої спадщини волинських літераторів він запропонував створити в Луцьку Літературний музей.
Створення музею уже підтримали депутати Луцької міської ради. Тим паче готові виділити під облаштування музею бібліотеку-філіал № 6, що на проспекті Волі та початкові  кошти для переобладнання. Однак, за словами Потурая, цих коштів замало. Тому він просить депутатів виділити кошти у сумі 240 тисяч гривень на створення та облаштування музею.
Члени комісії погодили проект рішення, але остаточну крапку в цьому питанні поставлять депутати на черговій сесії Волинської обласної ради.
 
Джерело: інтернет-видання «Під прицілом», 7.02.2013
Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 795 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]