Головна » 2012 » Серпень » 17 » У заповіднику „Старий Луцьк” проведено археологічну екскурсію.
13:18
У заповіднику „Старий Луцьк” проведено археологічну екскурсію.
У заповіднику „Старий Луцьк” проведено археологічну екскурсію.
Протягом літа в Луцьку діє акція під назвою «Екскурсоводи у відпустці». Тематичні безкоштовні екскурсії проводять відомі люди Луцька: історики, краєзнавці, письменники, актори, громадські діячі. Організаторами проекту є «Центр туристичної інформації та послуг» та управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міськради.
Уже пройшли екскурсії на такі теми: «Луцький Єрусалим» (Луцьк як багатокультурне місто), «Трагічні та героїчні сторінки Луцька у воєнні роки», «Середньовічний Луцьк», «Луцькі євреї», «Луцьк в об'єктиві» (кіно і фотомистецтво в обласному центрі), «Історія Луцького Хрестовоздвиженського братства», «Перебування Лесі Українки в Луцьку».
17 серпня 2012 року відбувся новий захід для охочих пізнати своє місто. Екскурсію на тему «Підземелля Луцька» провів директор ДП «Волинські старожитності» Олексій Златогорський. Варто зазначити, що це був, напевно, найчисельніший захід. Охочих побачити на власні очі луцькі підземелля набралося близько півтори сотні! Подекуди це навіть створювало певні незручності при веденні екскурсії.
Цього разу лучани дізналися про розкопки в Луцькому замку, змогли побачити залишки церкви Івана Богослова ХІІ століття, помилуватися старовинною цеглою, черепицею та кахлями.
Затим екскурсанти перейшли до місця, де ймовірно проводили поховання розстріляних у Луцькій тюрмі у перші дні війни у 1941 році.
Найбільше ж манили підземелля під костелом Петра і Павла. Розповідь Олексія Златогорського захоплювала слухачів: адже, за легендою, із костелу був хід аж до замку, підземелля мали три поверхи в глибину і саме тут таємничі єзуїти зберігали свою казну.
Загалом екскурсія вдалася на славу. Приємно, що зацікавлення історією рідного міста зростає, особливо серед молоді, про що свідчить чимраз більша кількість екскурсантів.
 
Прес-центр ДП «Волинські старожитності»
Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 1122 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]