Головна » 2014 » May » 22 » У Луцьку розпочала роботу X ювілейна конференція „Любартівські читання” (ФОТО, ВІДЕО).
15:20
У Луцьку розпочала роботу X ювілейна конференція „Любартівські читання” (ФОТО, ВІДЕО).
У Луцьку розпочала роботу X ювілейна конференція „Любартівські читання” (ФОТО, ВІДЕО).

   Сьогодні у приміщенні дирекції Державного історико-культурного заповідника відбулось урочисте відкриття Х ювілейної конференції «Любартівські читання», присвяченої 585-й річниці з’їзду європейських монархів у місті Луцьку. Вона триватиме протягом 22-23 травня 2014 року. Привітати учасників конференції завітали перший заступник міського голови Святослав Кравчук, начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук, письменники, краєзнавці міста, науковці краю.

   Як зазначив директор державного історико-культурного заповідника Павло Рудецький, серед учасників зібрання - провідні  науковці Києва, Львова, Острога, Кременця, Дубно та Луцька. До роботи в ювілейній  конференції залучено 19 кандидатів наук за різними напрямками та доктор наук. Він привітав гостей нашого міста

   Від імені Волинської обласної державної адміністрації учасників конференції привітав начальник управління культури Валерій Дмитрук. «Конференція цікава тим, що вивчає історію нашого міста, яке є унікальним. Тут зберігаються як рухомі пам’ятки у Волинському краєзнавчому музеї, Музеї Волинської ікони, Художньому музеї, так і нерухомі об’єкти культурної спадщини – такі як стародавній Луцький замок», - зазначив він.

  Долучився до вітань і перший заступник міського голови Святослав Кравчук. Він висловив вдячність науковцям, які зголосилися взяти участь у конференції, та тим людям, які відтворюють історію нашого міста. Передав вітання від міського голови Миколи Романюка й запевнив, міська рада та виконавчий комітет завжди будуть підтримувати ініціативи та заходи, які відбуватимуться у заповіднику. «Зараз наша держава переживає складний час, але не зважаючи на це, завдяки ентузіастам у нашому місті та області здійснюється багато задля збереження та популяризації історико-культурних цінностей», - зазначив Святослав Кравчук.

   «Коли людина не знає свого минулого, вона не варта майбутнього», - нагадав присутнім відому сентенцію Святослав Кравчук. – «Тож організація такої конференції є важливою та плідною роботою, яка дасть можливість відтворити історію нашого міста та держави». Він подякував усім, хто долучився до організації заходу, й побажав науковцям плідної роботи.

   Павло Рудецький висловив вдячність міській раді за допомогу в організації роботи заповідника. «Міська рада активно підтримує нас у розвитку туризму. Зокрема, управління туризму та промоції міста ініціювало встановлення туристичних вказівників, таблиць, що сприяє промоції міста. Така співпраця дає плідний результат», - зазначив він.

   На конференції буде виголошено 34 наукові доповіді з історії, археології, архітектури Луцька та Волині. Усього до роботи ювілейної конференції вдалося залучити 19 кандидатів наук за різними напрямками та одного доктора наук.

    В рамках заходу було представлено спільну виставку Державного історико-культурного заповідника та Волинського краєзнавчого музею «Старожитності  Луцького замку», що базується на оригінальних речах литовської доби. Окрасою виставки стала амфора-корчага ХV ст. з розкопок князівського палацу у Луцькому замку, свідок з’їзду у Луцьку європейських монархів.

Джерело: Луцька міська рада

 

Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 1057 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]