Головна » 2016 » April » 20 » У Луцькому заповіднику пройшли урочистості з нагоди дня пам’яток історії і культури
11:18
У Луцькому заповіднику пройшли урочистості з нагоди дня пам’яток історії і культури
У Луцькому заповіднику пройшли урочистості з нагоди дня пам’яток історії і культури

   З нагоди Дня пам’яток історії та культури, що відзначається на загальноєвропейському рівні щорічно 18 квітня, 15 квітня 2016 р. в Адміністрації державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку відбулися урочисті заходи. У них взяли участь памяткоохоронці, історики, архітектори, музейники, краєзнавці та просвітяни волинського краю.

   Директор історико-культурного заповідника Павло Рудецький розпочав свій вітальний виступ із повідомлення про здобутки в справі охоронної діяльності, відновлення пам’яток архітектури та історії, що зберігаються на території Старого міста. Він наголосив, Луцьк багатий на визначні культурні та історичні пам’ятки, за якими можна простежити історію міста, довідатися, як воно будувалося й розросталося, як змінювався, з часом, його вигляд.

   Заступник директора історико-культурного заповідника з наукової роботи Віктор Баюк представив для гостей нову поліграфічну продукцію, видану Адміністрацією заповідника: довідники «Луцьк стародавній. Пам’ятки Старого міста», «Прогулянка Старим містом», календарі приурочені до визначних дат в історії нашого міста.

   В рамках заходу, було презентовано реставрований скарб, що походить із археологічних розкопок по вул. Кафедральній, 13 (автор досліджень М.Вашета, реставратор О.Войтюк).

   До відзначення професійного свята пам’яткоохоронців долучилися начальник управління культури Волинської облдержадміністрації В.Дмитрук та колектив управління, настоятель костелу Петра і Павла о. Павло Хом’як, ректор Волинської духовної семінарії о. Рустик Капауз, голова Волинської обласної організації НСКУ Г.Бондаренко, голова Волинської крайової організації ВУТ «Просвіта» імені Тараса Шевченка Л.Стрільчук, завідувач Художнього музею З.Навроцька, завідувач Музею волинської ікони Т.Єлісєєва, завідувач Музею історії Луцького братства О.Бірюліна та багато інших.

Джерело: Адміністрація державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку

Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 981 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]