Головна » 2015 » June » 2 » Луцький замок – колиска об’єднаної Європи
13:57
Луцький замок – колиска об’єднаної Європи
Луцький замок – колиска об’єднаної Європи

   29 травня 2015 року у Луцькому замку відбувся культурно-мистецький фестиваль „Луцький замок – колиска об’єднаної Європи”.

   Місце проведення фестивалю обрано не випадково, адже давні традиції європейської співдружності були започатковані у Луцькому замку. Саме тут в середині XV століття відбувався з’їзд європейських монархів, на якому керівники держав вперше підтримали тезу про спільну оборону країн Європи від агресорів.

   У рамках фестивалю відбулось святкове богослужіння у храмі Іоанна Богослова на території замку та урочистий передзвін, виставка-продаж нових видань з історичної тематики, козацька звитяга, виступи фольклорних аматорських та професійних музичних колективів. Після літургії відвідувачі заходу вшанували пам’ять українських воїнів, полеглих у зоні АТО хвилиною мовчання.

   На подвір’ї Луцького замку працювала виставка козацької та сучасної зброї, усі охочі мали можливість відвідати майстер-класи з гри на стародавніх музичних інструментах, навчитися гончарства, ткацтва, вишивки, лозоплетіння тощо, також можна було скуштувати страви української народної кухні.

   Організатори заходу – управління культури Волинської обласної державної адміністрації та Адміністрація Державного історико-культурного заповідника у Луцьку.

Джерело: Управління культури облдержадміністрації Волинської області

Фото Волинського агентства розслідувань

Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 903 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]