Головна » 2016 » February » 25 » Урочистості з нагоди 145-ої річниці від дня народження Лесі Українки у будинку Косачів
14:51
Урочистості з нагоди 145-ої річниці від дня народження Лесі Українки у будинку Косачів
Урочистості з нагоди 145-ої річниці від дня народження Лесі Українки у будинку Косачів

   24 лютого у виставковому залі Адміністрації державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку (вул. Драгоманова, 23) відбулись урочистості «Рідний край у тебе в серці», присвячені 145-ій річниці від дня народження Лесі Українки.

   Відома волинська художниця Зіновія Рубан представила та подарувала Адміністрації заповідника унікальний портрет Лесі, виконаний у техніці мозаїки смальтою, та мініатюрний живописний.

   За участю та сприянням Волинської крайової організації товариства «Просвіта», учні 21-ої гімназії м. Луцька, студенти Волинської Православної Богословської Академії та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки декламували вірші поетеси українською та переклади її творів англійською, французькою, іспанською, німецькою та турецькою мовами. Студентка інституту іноземної філології СНУ Ірина Наквацька присвятила свій вірш великій майстрині слова.

   Учні та викладачі Луцької музичної школи № 1 імені Фредерика Шопена підготували чудовий святковий концерт, у якому прозвучали твори Лесі Українки, покладені на музику, такі як «Веснянка», «До мого фортепіано», «Давня весна», а народний артист України Василь Чепелюк виконав відомі композиції «Горить моє серце» та «Не дивися на місяць весною».

   Урочистості відбулись у виставковому залі Адміністрації державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку, де розміщено виставку робіт студентів та випускників відділу образотворчого мистецтва Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського. Це картини, виконані в різних техніках, на яких зображена історична забудова міста – різні дворики, вулиці, закутки, окремі будинки та парк. Місто,у яке закохалася маленька Леся. До дня народження поетеси студенти училища під керівництвом викладача факультету декоративно-ужиткового мистецтва Ірини Артушевської поновили експозицію творами, присвяченими творчості ювілярки.

   У будинку Косачів, як і колись, у день народження маленької Лесі, лунали музика і співи, було багато гостей.

Джерело: Адміністрація державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку

Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 827 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]