Головна » 2015 » May » 26 » У Луцьку з’явиться ще один музей
10:00
У Луцьку з’явиться ще один музей
У Луцьку з’явиться ще один музей

   Музей пам’яті репресованих та політв’язнів планують відкрити в Луцьку. Для цього матеріали готові представити самі ж жертви тоталітарних режимів, приміщення вже готують, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

   Про це йшлося під час зустрічі голови облдержадміністрації з представниками Волинського обласного товариства політичних в’язнів і репресованих 25-го травня у кабінеті голови облдержадміністрації.

   Член громадської ветеранської організації «Волинське обласне товариство політичних в’язнів і репресованих» Валентина Єгорова звернулася до голови ОДА Володимира Гунчика з проханням допомогти коштами, аби в їхньому приміщенні завершити ремонт.

   «Ми плануємо відкрити музей, ми готові там самі усе робити: шпаклювати, клеїти шпалери чи фарбувати стіни. В нас процес вже триває, втім, потрібна допомога, кошти для цього необхідно незначні, але для у нас і їх немає. Просимо допомогти, аби ми зберегли нашу історію й могли її передавати підростаючому поколінню», - звернулася Валентина Єгорова до губернатора.

   Голова ОДА Володимир Гунчик запевнив, що кошти будуть. «Ви напишіть на моє ім’я звернення, і ми вам допоможемо. Кошти ми знайдемо», - наголосив посадовець.

   Експонати для музею уже, їх готові віддати для огляду волинян. «Ми маємо чимало листівок, документів, в яких є факти репресій проти нас і наших сімей, є листи із заслання, вишитий портрет Бандери, який зробили на чужині, є оберемок землі з Росії, як пам’ятка про місце, де довелося боротися за виживання, та багато-багато іншого», - розповідає репресований Ростислав Кушнірук.

   Зауважимо, що громадська організація має приміщення в Луцьку за адресою вулиця Богдана Хмельницького, 40.

Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 834 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]