Головна » 2015 » May » 25 » Відбулася XI наукова конференція «Любартівські читання»
15:40
Відбулася XI наукова конференція «Любартівські читання»
Відбулася XI наукова конференція «Любартівські читання»

   22 травня 2015 року у приміщенні Адміністрації Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку відбулася XI наукова конференція «Любартівські читання», присвячена 930-й річниці першої згадки про місто Луцьк та 30-й річниці створення Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку. У конференції взяли участь науковці з Києва, Львова, Рівного, Острога та Луцька.

   Начальник управління культури Волинської обласної державної адміністрації Валерій Дмитрук привітав присутніх із початком роботи конференції та вручив грамоти Міністерства культури України заступнику начальника – начальнику відділу охорони культурної спадщини управління культури Волинської обласної державної адміністрації Віталію Стрільчуку та директору Адміністрації Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку Павлу Рудецькому.

   Тематикою конференції були наукові дослідження міста Луцька та Великої Волині у галузі історії, археології, архітектури, міжконфесійних та суспільних відносин, а також повсякденного життя. В ході роботи наукової конференції відбулась презентація збірника «Українське повсякдення ранньомодерної доби. Волинь XVI ст.» та книги Юрія Диби «Батьківщина святого Володимира: Волинська земля у подіях X століття».

   За матеріалами конференції видано науково-інформаційний збірник праць конференції «Старий Луцьк. Випуск XI. Матеріали XI наукова конференція «Любартівські читання». Збірник розрахований на науковців, студентів і всіх небайдужих до історії міста і краю.

Джерело: Управління культури облдержадміністрації Волинської області

Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 852 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]