Головна » Архів матеріалів

   Роздуми кореспондента газети «Голос України» щодо впровадження на Волині Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

   У Ківерцівському краєзнавчому музеї створюється експозиція нового розділу «Коріння роду і слави Ківерцівщини» про славетних людей краю. Презентація книги одного з них відбулася у Луцьку.

   На сайті Міністерства культури України опублікована „Інструкція з організації обліку музейних предметів” (2016 р.). Прохання організувати вивчення та привести облік фондів до вимог Інструкції. Коментар до Інструкції див. на сайті „Музейний простір України”.

   У день відзначення Усікновення чесної глави Іоана Хрестителя, з благословення Митрополита Волинського і Луцького Ніфонта відбувся традиційний хресний хід вірних Волинської єпархії Української Православної Церкви до Холмської Чудотворної ікони Богородиці у Музей волинської ікони.

   Управління культури облдержадміністрації повідомляє до відома та для врахування в роботі лист громадської організації „Вікімедіа Україна” про співпрацю у рамках конкурсу „Вікі любить пам’ятки”.

   У зв’язку з реконструкцією телефонної мережі, Волинська філія ПАТ «Укртелеком» з 12.09.2016 р. змінила три номери телефонів Волинського краєзнавчого музею

   Унікальна знахідка, єдина у своєму роді, поповнила цими днями фонди Волинського краєзнавчого музею. Це дитячий черевичок, виготовлений середньовічним майстром-шевцем.

   Депутати Волинської обласної ради прийняли звернення щодо рішення польського парламенту про визнання подій 1943-45 років на Волині геноцидом, а на сайті Верховної Ради України з’явився проект заяви-відповіді Польщі щодо Волинської трагедії.

   У Нововолинському історичному музеї відбулося відкриття виставки «Великий Каменяр українського народу», присвяченої 160-річчю від дня народження українського поета, письменника Івана Яковича Франка.

  У приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбулася презентація монографії завідувача Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки І. Пасюка "Товарно-грошовий обіг на Волині (ХІ-ХІХ ст.)".

   Виставка картин під такою назвою була презентована у Торчинському історичному музеї імені Григорія Гуртового. Її автор – співробітниця музею Ніна Фесенко, присвятила виставку важливій державній даті – 25-й річниці Незалежності України.

   Оригінальні роботи педагога місцевої школи, а за покликанням – дизайнера вбрання – Лариси Кошицької можна побачити на виставці «Цей шляхетний світ мережива» у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського.

   Багато учнів шкіл міста Луцька у День знань завітали на перший урок до Волинського краєзнавчого музею.

   У селищі Стара Вижівка було представлено унікальний 25-метровий вишиваний рушник – символ річниці Незалежності України, до створення якого долучилися працівники Старовижівського народного краєзнавчого музею.

    1 вересня, у День знань, Затурцівський меморіальний музей В’ячеслава Липинського гостинно відчинив свої двері для проведення тематичного уроку “Щоб у серці жила Батьківщина” учням дев’ятого класу місцевої школи.

   Сьогодні минає чотири роки відколи не стало Григорія Олександровича Гуртового – видатного краєзнавця Волині, педагога, ентузіаста музейної справи, засновника Торчинського історичного музею.

Шановні вчителі та учні!

Волинський краєзнавчий музей

вітає вас із Днем знань

та запрошує до наших музеїв!

   У Торчинському історичному музеї імені Г. О. Гуртового діє виставка «Чарівний світ бісеру», на ній представлені вироби жительки Луцького району Неоніли Степанової.

   У Торчинському історичному музеї імені Г.Гуртового до 160-річчя Івана Франка було підготовлено тематичну виставку, а також проведено інтелектуальну гру «Каменяр українського духу (1856–1916 рр.)».

   Сьогодні, 30 серпня, син заслужених артистів України Валерія та Антоніни Маренич Богодар передав до Музею волинської ікони родинні реліквії – ікони "Священномученик Антип Пергамський" 1827 р. та "Христос Вседержитель" поч. ХХ ст.

   Працівники Ківерцівський краєзнавчий музею долучилися до підготовки матеріалів альбому “Ківерці: минають дні, спливає час”, презентація якого відбулася в районній бібліотеці напередодні Дня незалежності України.

   Офіційно в Україні заборонені приватні колекції археологічних артефактів. Відповідно до ст. 18 Закону України «Про охорону археологічної спадщини» право державної власності поширюється на всі знахідки, отримані в результаті археологічних досліджень. Нелеґальні археологічні розкопки, тобто всі ті, що не мають відповідних дозвільних документів, законом заборонені. Але...

   26-27 серпня у Луцькому замку відбувся міжнародний джазовий фестиваль «Art Jazz Cooperation 2016». На заході збирали кошти на лікування відомого волинського музиканта Сергія Ленартовича.

   В урочище Вовчак у Турійському районі – в місці, де зародилася УПА, відкрили першу чергу відреставрованого комплексу, зокрема, відновлені криївки, в одній з яких розміщено музей.

   У переддень святкування 25-ї річниці Незалежності України у Любомльському краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки «УКРАЇНА ДЛЯ НАС ЄДИНА». Присвячена вона подіям різних років незалежної України, які нерозривно пов’язані з Любомльщиною.

   У Нововолинському історичному музеї свої картини вперше представила Наталя Дем’янова. Художниця займається олійним живописом, розписом по тканині та склу, також захоплюється сучасною технікою махенді. Перед глядачами було 37 експозицій, виставка отримала назву “Відлуння”

   Під час відзначення 25-річчя Незалежності України у Маневичах, волинська обласна спілка ветеранів АТО спільно з Волинським регіональним музеєм українського війська та військової техніки проводили спільний патріотичний захід, метою якого був збір коштів на дороговартісне лікування важкопораненого бійця АТО Михальчука Сергія.

   З нагоди 25-ої річниці Незалежності України та п’ятиріччя від часу відкриття Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського відбулося свято під символічною назвою “Шляхетське зібрання в домі Липинських”.

   Луцький замок відзначив 25-ту річницю Незалежності України. Середньовічні стіни зібрали разом козаків та лицарів, які зустрічали святкових гостей.

   У Ківерцівському краєзнавчому музеї відкрито виставку робіт Надії Корнійчук “Горнусь до тебе, Україно!”.

   Інтернет-портал «Музейний простір України» навів перелік з 25 музеїв (з-поміж близько 50), які відкрили свої двері для відвідувачів вже в Незалежній Україні. Серед них і Музей волинської ікони та Затурцівський меморіальний музей В’ячеслава Липинського. Ми ж можемо згадати ще Музей історії Луцького братства (2011 р.) та Музей «Лісової пісні» в урочищі Нечимному (2004 р.), сектор Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки.

Обласний краєзнавчий музей

запрошує 24 серпня

з 10.00 до 15.00 год. на

День відкритих дверей

з нагоди 25-ої річниці

Незалежності України

   У Художньому музеї відбулося супер відкриття «За покликом минувшини... Виставка творів Дмитра Стецька (Тернопіль)» за участі автора!

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 82 83 »