Головна » Архів матеріалів

   Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України та Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти у листопаді планує випуск ХІІ тематичного збірника наукових праць «Українське державотворення: проблеми і сучасність», присвяченого становленню історичної освіти на Волині та 70-й річниці створення історичного факультету в Луцьку.

   12 жовтня о 13 годині у Затурцівському меморіальному музеї Вячеслава Липинського відбудеться відкриття виставки “Історія українського війська: від князівських дружинників до воїнів АТО”.

   Під час відзначення 75-річчя Історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки було презентовано фотовиставку «Українська Друга світова», по якій провів екскурсію науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Богдан Зек.

   У листопаді цього року планується провести на базі Волинського краєзнавчого музею Міжнародну науково-практичну конференцію, присвячену Голодомору 1946-1947 років і ролі Західної України в порятуванні голодуючих, видати збірку її матеріалів та виготовити пересувну виставку, присвячену цій тематиці.

   Уже п'ятий рік поспіль наукові співробітники Володимир-Волинського історичного музею імені Омеляна Дверницького проводять лекції для слухачів історико-краєзнавчого факультету університету третього віку, який діє при міському територіальному центрі.

   На Волині триває експедиція, присвячена подіям І світової війни – Брусиловського (Луцького) прориву. Організаторами пошуково-археологічної експедиції стали Спеціалізована установа «Волинські старожитності» та Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки.

   Завершилася вікторина з нагоди 150-річчя від дня народження видатного українського історика, суспільно-політичного, державного діяча Михайла Грушевського, проведена обласним товариством «Холмщина» разом із управлінням освіти, науки та молоді облдержадміністрації, газетою «Волинь-нова», Волинським краєзнавчим музеєм.

   У селищі Торчин відбулися Другі Всеукраїнські краєзнавчі читання пам’яті Григорія Гуртового. Вони проходили на базі народного історичного музею, названого на честь краєзнавця і музейника.

   У Волинському краєзнавчому музеї 5 жовтня о 12 годині відкривається виставка «Пам’ятки скіфо-сарматського періоду».

   У Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового був проведений тематичний захід «Михайло Грушевський – апостол української ідеї». Відбувався він у формі інтелектуальної гри, учасниками якої були учні 10-11 класів місцевої школи.

   Така назва чергової вікторини, яку пропонують Волинське товариство «Холмщина» разом з Волинським краєзнавчим музеєм, управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації, газетою «Волинь-нова».

   Зовсім ще дитячий ювілей наймолодшого і найменшого за експозиційними площами відділу Волинського краєзнавчого музею відбувся!

   У Рожищенському історико-краєзнавчому музеї була проведена година пам’яті «Бабин Яр – відгомін лихоліть».

   У Волинському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Лицарі Волі», приуроченої до 74-ої річниці від дня створення УПА та 75-ої річниці створення «Поліської Січі».

   У Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулася презентація виставки українського народного одягу кінця XIX – початку XX століття з фондів музею.

   У Волинському краєзнавчому музеї відбулася історична година «Трагедія Бабиного Яру. Без терміну давності», приурочена 75-ій річниці від початку розстрілів нацистами українського населення в Бабиному Яру.

   Цей захід організований і проведений співробітниками Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості. Його мета – зорієнтувати безробітних громадян на самозайнятість у галузі туризму.

   Волинський краєзнавчий музей спільно з Волинською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України і Торчинським народним історичним музеєм імені Г.Гуртового проводять Другі Всеукраїнські краєзнавчі читання, присвячені пам’яті Григорія Гуртового, які відбудуться 29 вересня 2016 року на базі Торчинського історичного музею.

П Р О Г Р А М А

   Правнучка Миколи Куделі через 10 років добилася обіцяної квартири. Суд поставив крапку за позовом праонуки Миколи Куделі, яка судилась з Волинською облдержадміністрацією.

   У Луцькому замку відбувся фестиваль жіночності та краси «Волинська княжна 2016».

   28 вересня 2016 року о 12.00 год. у приміщенні  Волинського краєзнавчого музею відбудеться відкриття виставки «Лицарі Волі», приуроченої до 74-ої річниці від дня створення УПА та 75-ої річниці створення «Поліської Січі».

   У Музеї Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки презентовано видання «Лісової пісні» українською та польською мовами.

   В Іваничівському історичному музеї відкрито виставку рушників під назвою «Стелися, доле, Україні рушниками!»

  У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбувся літературно-мистецький захід під назвою “Я син народа”, присвячений 160-ій річниці від дня народження Івана Яковича Франка.

   У Волинському краєзнавчому музеї відкрилася виставка «Фрагменти історії Луцька», яка представляє побут населення міст в кінці ХІХ – на початку ХХ століття.

   У Ківерцівському краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки “Історія українського війська”, створена на основі інформаційно-просвітницького проекту Українського інституту національної пам’яті.

   В день Різдва Пресвятої Богородиці, відбулося паломництво вірних Української Православної Церкви Київського Патріархату на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом до Холмської чудотворної ікони Богородиці у Музей волинської ікони.

   3-5 липня 2017 року в місті Переяслав-Хмельницький вперше в Україні відбудеться всеукраїнський музейний Форум, на якому планується обговорити актуальні питання розвитку музейної справи в нашій країні.

   26 вересня о 16.00 год. у приміщенні Волинської обласної бібліотеки для юнацтва відкривається благодійна фотовиставка бійця батальйону «Айдар» Олега Твердохліба "Сармат. Другий фронт", до створення якої долучилися працівники Волинського краєзнавчого музею.

   25 вересня у Музеї історії сільського господарства Волині-скансені, що в селищі Рокині Луцького району, відбудеться свято СВІТОВИДА.

   21 вересня у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбудеться літературно-мистецький захід “Я син народа”, присвячений 160-річчю від дня народження Івана Яковича Франка.

   Відділ природи Волинського краєзнавчого музею розпочав проведення екскурсій-казок „В гостях у Золотої осені” із циклу „Чарівні пори року”.

   Відбувся вечір пам’яті колишнього завідувача Кортеліського історичного музею, народного депутата України Василя Мироновича Корнелюка «Його називали Президентом».

   На прохання голови правління Нововолинського територіального відділення УТОС наукові співробітники Володимир-Волинського історичного музею імені Омеляна Дверницького прочитали лекцію для членів товариства на тему «Життя і діяльність митрополита Арсена Мацієвича».

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 82 83 »