Головна » 2016 » September » 29 » Презентація виставки українського народного одягу відбулася у Володимир-Волинському музеї
14:24
Презентація виставки українського народного одягу відбулася у Володимир-Волинському музеї
Презентація виставки українського народного одягу відбулася у Володимир-Волинському музеї

28 вересня у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулася презентація виставки українського народного одягу кінця XIX – початку XX століття з фондів музею.

Відвідувачі музею зможуть побачити 40 автентичних вишитих чоловічих і жіночих сорочок, блузок, спідниць, фартухів, запасок, плахт, хусток та інших витворів народного мистецтва. Вік багатьох з них – понад 100 років, але вони добре збережені. Ці скарби українського мистецтва свого часу були передані до фондів музею місцевими жителями.

Наукові співробітники музею розповіли учням 7-а класу Володимир-Волинської гімназії імені Олександра Цинкаловського та їх класному керівнику Платаш Анжеліці Миколаївні про історію українського національного вбрання, особливості одягу волинян.

На презентації звучали вірші українських поетів про вишиванку, усіх зворушили пісні «Моя ти земле» та «Мамині яблуні», які виконав вокальний дует з хору «Любисток» у складі Людмили Оцалюк та Тетяни Гуз, акомпонент на баяні – Віктор Тарасюк (районний будинок культури).

З повчальними словами до учнів звернулася знана у Володимирі-Волинському та за його межами вишивальниця Віра Миколаївна Оніщук, яка розповіла про свій творчий доробок – одних лише ікон вона вишила понад 100. Талановита майстриня закликала молодь вчитися вишивці і берегти ті вишиті речі, які дісталися нам від бабусь і прабабусь.

Виставка буде відкрита для огляду впродовж жовтня 2016 року, тож запрошуємо усіх бажаючих помилуватися витворами народного мистецтва.

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей імені Омеляна Дверницького

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 1128 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]