Головна » Архів матеріалів

Ювілей Лесі Українки музей зустрів тижнем «народних читань» (безкоштовних відкритих лекцій) про перебування Косачів у Луцьку.

З нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки у Камінь-Каширському краєзнавчому музеї відбулася презентація листівок «Родина Косачів і Запруддя».

З нагоди 150-річчя від дня народження нашої славетної землячки Лесі Українки у Ковелі представлено персональну колекцію вишитих творів місцевої майстрині Тетяни Ведмедюк «Український орнамент від родини Косачів».

Про створення у Будинку офіцерів, що належить Луцькому національному технічному університету, «Музею науки» говорили в ефірі телеканалу «Аверс».

Про це під час Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Інфраструктура» повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Сюжет «Туристичний ГІД» з телепередачі «Добрий ранок» ТРК «Аверс» від 24 лютого про Музей волинської ікони.

У Колодяжненському літературно-меморіального музею Лесі Українки 25 лютого відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Леся Українка і родина Косачів в історії української та світової культури», присвячена 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

До цієї пам’ятної дати у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї підготовлено тематичну фотовиставку «...Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає...», яка знайомить відвідувачів музею з життям великої поетеси.

Під такою назвою в Іваничівському музеї відкрито тематичну виставку, присвячену 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

Для відзначення 150-річчя від дня народження відомої української письменниці, поетки, громадської діячки Лесі Українки (Лариси Косач-Квітки) у Ківерцівському краєзнавчому музеї 23 лютого відбулося відкриття тематичної виставки.

У низці заходів з відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки особливе місце займає відкриття оновленої експозиції Музею «Лесина вітальня» Державного історико-культурного заповідника, яке відбулося 24 лютого за участю музейників, істориків, посадовців, педагогів, представників духовенства, журналістів.

Запрошуємо до участі у Всеукраїнському фестивалі мов та культур (UFLC), що є складовою Міжнародного фестивалю мов та культур (IFLC).

Виставку з такою назвою 23 лютого презентував Волинський краєзнавчий музей до 150-річчя від дня народження Лесі Українки.

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відкриттям виставки «Історія з історіями, або Повне зібрання творів Лесі Українки» стартував цикл заходів, приурочених до 150-річчя від дня народження патронеси закладу вищої освіти.

У Нововолинському міському історичному музеї урочисто відкрили персональну виставку місцевої художниці Ольги Русинчук. «Світло моєї душі» – так назвала свою першу виставку мисткиня.

До 150-річчя від дня народження Лесі Українки в Луцьку оновлюють експозицію Музею «Лесина вітальня» – кімнат, де родина Косачів проживала наприкінці ХІХ століття.

25 лютого у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки, філіалі Волинського краєзнавчого музею, в офлайн/онлайн режимі відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Леся Українка і родина Косачів в історії української та світової культури», присвячена 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

Про це йшлося під час засідання комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Під такою назвою у сесійній залі Іваничівської селищної ради експонувалася пересувна фотодокументальна виставка, підготовлена Історичним музеєм смт Іваничі до 32-ої річниці виведення військ з Афганістану.

Під такою назвою у Маневицькому краєзнавчому музеї було проведено тематичний захід та презентовано виставку з фондів музею.

На пошанування пам’яті Героїв новітньої історії України у Торчинському історичному музеї було проведено тематичний захід для учнів 8-го класу місцевого навчального закладу.

На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які загинули під час Революції Гідності, у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї 17 лютого відбувся історичний екскурс на тему «Подвиг людського духу».

У Волинському краєзнавчому музеї в експозиції «Герої не вмирають» відбулася історична година, присвячена вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Наприкінці минулого року Волинський краєзнавчий музей отримав цінний дарунок від родини Чабаненків з міста Запоріжжя – книгу «Народні мелодії. З голосу Лесі Українки». Ч. 1. Записав і упорядив Климент Квітка (Київ, 1917).

23 лютого о 12.00 у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться презентація виставки «Я тут, я завжди тут, я все з тобою…», присвяченої 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

18 та 22 лютого в Музеї історії Луцького братства заплановані народні читання до 150-річчя від дня народження Лесі Українки та Всесвітнього дня соціальної справедливості.

Вихідцями із маленького села Сильне, що у Луцькому районі, є чимало відомих на весь світ талановитих людей. У місцевій школі облаштували музей відомих односельців.

В експозиції Музею волинської ікони, поруч зі знаковими експонатами вже розміщені QR-коди, завдяки яким відвідувачі можуть дізнатися про волинські іконописні осередки та майстрів, які там працювали, іконографічні особливості давніх пам’яток.

25 лютого відбудеться міжнародний онлайн-форум МСУМК Art Forum, головна тема якого – «Музей сучасного мистецтва: виклики, проблеми, перспективи».

Директор Музею історії сільського господарства Волині-скансену Олександр Середюк виступив на сесії Волинської обласної ради на захист музею.

Стрітення Господнє – одне з дванадесятих свят православної церкви. У колекції Музею волинської ікони зберігається фрагмент іконостасу з церкви Святих Бориса і Гліба с.Романів Луцького району, у круглому живописному клеймі якого вміщена композиція «Стрітення».

Музей історії статистики Волині Головного управління статистики у Волинській області налічує майже тисячу експонатів. Це фотодокументи, видання, прилади та механізми, що демонструють розвиток статистики в області.

В експозиції Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового є гігантоліт, знайдений на північно-східній околиці села Хорохорин, в урочищі Олександрівка.

У Будинку офіцерів, що належить Луцькому національному технічному університету, планують створити інтерактивний простір освіти і науки «Музей науки». Попередньо будівлю хочуть відреставрувати.

Фонди Іваничівського історичного музею поповнилися новими експонатами. Нещодавно племінник поета-земляка Миколи Степановича Муцька передав особисті речі свого дядька.

« 1 2 3 4 5 6 ... 164 165 »