Головна » Entries archive

Український культурний фонд оголосив перелік програм на 2022 рік. У новому грантовому сезоні УКФ матиме 9 програм та 29 ЛОТів. Упродовж періоду листопад 2021 – січень 2022 відкриватимуться можливості подавати свої заявки на гранти.

У Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний семінар-практикум учителів — керівників музеїв закладів освіти на тему «Сучасні підходи до організації роботи шкільного музею». До участі у семінарі долучились 34 педагоги Волинської області.

У Музеї волинської ікони нещодавно представили виставковий проєкт «Образ хреста у сакральному мистецтві Волині», у якому – пам’ятки сакрального мистецтва  XII – XIX ст. з колекції Волинського краєзнавчого музею.

Для учнів 11 класу ЗОШ №1 наукові співробітниці Володимир-Волинського історичного музею імені Омеляна Дверницького прочитали лекцію «Євген Колодійчук: багатогранність таланту та особистості видатного українського журналіста, гумориста-сатирика та поета з Волині».

Відбулася LXX Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Старовижівщина та її населені пункти в історії України та Волині», присвячена 30-річчю проголошення Незалежності України, 500-річчю від першої писемної згадки с.Чевель та 150-й річниці церкви Різдва Пресвятої Богородиці с.Чевель.

Волинський краєзнавчий музей на час шкільних канікул став місцем активного дозвілля, адже його співробітники підготували розважальну програму «Осінь – пора цікавих історій» для дітей різного віку. На одному з п’ятиденних занять побували і журналісти «Волинських Новин».

Виставковий проєкт «Мистецькі скарби Олицького палацу» із колекцій Волинського краєзнавчого музею та приватних зібрань презентовано у рамках Міжнародної наукової конференції «Олика в європейській історії: відтворення історико-архітектурної спадщини». Учасники конференції стали її першими відвідувачами.

30 жовтня наукова спільнота завершила обмін думками щодо відновлення спадщини князівського роду Радзивіллів в рамках дискусійних панелей, які відбувалися у головній адмінбудівлі краю та у Художньому музеї Луцька.

29 жовтня у Луцьку та Олиці працювала міжнародна наукова конференція «Олика в європейській історії: відтворення історико-архітектурної спадщини», співорганізатором якої став Волинський краєзнавчий музей.

Про це написала журналістка Наталія Малімон у щоденній всеукраїнській газеті «День».

У Рожищенському історико-краєзнавчому музеї, спільно з громадською організацією «Союз Українок», проведено годину пам’яті зв’язкової УПА Любові Феодосіївни Старикової «Дівчина з легенди».

29–30 жовтня у місті Луцьку та смт Олика відбудеться в офлайн/онлайн режимі Міжнародна наукова конференція «Олика в європейській історії: відтворення історико-архітектурної спадщини».

П Р О Г Р А М А

Відбулося підсумкове засідання організаційного комітету з проведення міжнародної науково-практичної конференції «Олика в європейській історії: відтворення історико-культурної спадщини», яка пройде у Луцьку та Олиці 29-30 жовтня.

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відкрили оновлену та розширену основну експозицію.

21–22 жовтня на базі відділу Волинського краєзнавчого музею – Музею волинської ікони, була проведена ХХVІІІ Міжнародна наукова конференція «Волинська ікона: дослідження та реставрація». У ній взяли участь вчені, мистецтвознавці, історики, музейні працівники та реставратори з України, Росії, Білорусі та Польщі.

Відбулась офіційна презентація інтернет-порталу «Віртуальний музей російської агресії». Це перший в Україні ресурс про ключові події та злочини, скоєні під час окупації Російською Федерацією територій України – Криму та частин Донецької та Луганської областей.

Десять мільйонів гривень на реставрацію замку Радзивіллів в Олиці надійде вже цьогоріч. Бюджетний комітет погодив виділення коштів.

У «Музейному дворику» Волинського краєзнавчого музею продовжується військовий вишкіл для молоді, який включає теоретичну та практичну складову.

Залишається менш як п’ять місяців до відзначення 140-ліття від дня народження В’ячеслава Липинського. Оминути цю знакову подію і постать для України неможливо.

У Волинському краєзнавчому музеї відбулась презентація книги Лесі Шиденко «Переддень життя», присвяченої співробітникам Служби безпеки України, які загинули під час антитерористичної операції на Донбасі.

Під час осінніх канікул Волинський краєзнавчий музей запрошує з 25 по 29 жовтня на комплекс цікавущих заходів «Осінь – пора цікавих історій».

Адміністрація державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» оголосила торги на виконання робіт із розробки науково-проектної документації «Реставрація, пристосування та музеєфікація пам’ятки археології «Городище – Вали ІХ-ХІІІ століть» у комплексі земляних валів замку ХІV-XVI століть».

20 жовтня 2021 року о 14:00 у виставковій залі Волинського краєзнавчого музею відбудеться презентація відреставрованих музейних документів на пергаменті. Реставраційні роботи проведені фахівцями Національного науково-дослідного реставраційного центру України (Київ).

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад провів чергове засідання організаційного комітету з проведення міжнародної науково-практичної конференції, яка пройде у Луцьку та Олиці 29-30 жовтня.

21-22 жовтня на базі Музею волинської ікони, відділу Волинського краєзнавчого музею, відбудеться ХХVІІІ Міжнародна наукова конференція «Волинська ікона: дослідження та реставрація». Початок о 10.00 год.

П Р О Г Р А М А

Волинський краєзнавчий музей 21 жовтня о 13:00 запрошує на презентацію книги Лесі Шиденко «Переддень життя» про загиблих героїв української спецслужби та про війну.

Наукові співробітники Володимир-Волинського історичного музею презентували виставку робіт релігійного живопису Сергія Литвинчука – 12 творів з написаного ним іконостасу.

Такими іграшками бавилися наші діди і прадіди. У музеї волинського села Княгининок зібрали найбільшу колекцію дерев’яних та керамічних іграшок в одну експозицію «Іграшки Лесиного краю».

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відкрили виставку львівської художниці родом з Луцька Світлани Редкач. Проєкт «Memento Mori» – це спроба викричати біль від втрати рідної сестри й переосмислити значення смерті й цінності життя.

Нещодавно до Кортеліський історичного музею потрапила загадкова світлина повстанців. Її передав уродженець с. Видраниця Федір Федчук, який нині живе у Тульчині Вінницької області.

В Історичному музеї смт Іваничі відкрито оновлену експозицію «Вітчизну прославили мужністю», приурочену Дню захисників і захисниць України.

У Камінь-Каширському краєзнавчому музеї, з нагоди Дня захисника і захисниць України, 79-ї річниці створення УПА і свята Покрови, дев’ятикласникам ОЗЗСО «Камінь-Каширський ліцей №1 імені Євгена Шабліовського» розповіли про традиції творення українського війська з часів козацької доби й до сьогодення.

У Маневицькому краєзнавчому музеї, з нагоди Дня захисників та захисниць України, свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва, Дня УПА, рій «Козацька надія» Маневицького ліцею №1 імені Героя України Андрія Снітка зустрівся з учасником АТО Романом Семенюком.

До Дня захисника та захисниць України, Дня Українського козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці та Дня створення УПА у Торчинському народному історичному музею імені Григорія Гуртового розгорнуто тематичну виставку.

До Дня захисників і захисниць України у Волинському краєзнавчому музеї відбулася історична година «Дівчата зрізають коси». Наукові співробітники музею та дослідники розповіли про участь та роль жінок у війську від часів УНР та по сьогодення.

« 1 2 3 4 5 ... 176 177 »