Головна » 2021 » October » 20 » У Володимирі відреставрують пам’ятку археології
15:04
У Володимирі відреставрують пам’ятку археології
У Володимирі відреставрують пам’ятку археології

Адміністрація державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» оголосила торги на виконання робіт із розробки науково-проектної документації «Реставрація, пристосування та музеєфікація пам’ятки археології «Городище – Вали ІХ-ХІІІ століть» у комплексі земляних валів замку ХІV-XVI століть». Аукціон розпочнеться 21 жовтня. Очікувана вартість проекту – 450 тисяч гривень. Про це повідомляють «Волинські Новини».

Відзначимо, що вали давнього городища у Володимирі є пам’яткою часів Київської Русі. Дерев’яна фортеця, вали та стіни були облаштовані в ІХ ст. на місці Зимненського городища. Нині на території городища діє простір «Князівський шлях до трону», де містяться фігури п’яти волинських князів, вартового та найбільший в Україні різьблений дерев’яний трон заввишки три метри.

У рамках реалізації проекту «Реставрація, пристосування та музеєфікація пам’ятки археології «Городище – Вали ІХ-ХІІІ століть у комплексі земляних валів замку ХІV-XVI століть» передбачено проведення археологічних досліджень, реставрацію та пристосування для музейних функцій пам’ятки археології, земляних валів, в’їзної групи та упорядження внутрішньої та зовнішньої територій, а також облаштування зовнішніх інженерних мереж.

Розробка науково-проектної документації включатиме здійснення археологічних досліджень пам’ятки, виконання архітектурних обмірів пам’ятки та приміщень на території, фотофіксацію земельної ділянки, на якій розташований об’єкт з навколишньою забудовою, загальних зовнішніх виглядів пам’ятки, фрагментів фасадів, конструкцій, декоративних елементів, приміщень, інтер’єрів та проведення експертизи.

Документація має бути розроблена до 30 грудня 2021 року.

Нагадаємо, у Володимирі неодноразово піднімали питання необхідності відреставрувати пам’ятку археології «Городище – Вали ІХ-ХІІІ століть». Торік у планах місцевої влади було, зокрема, відновити об’єкт у рамках програми «Велике будівництво».

Категорія: Державний історико-культурний заповідник „Стародавній Володимир” | Переглядів: 305 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]