Головна » 2021 » October » 22 » В обласному музеї презентували книгу Лесі Шиденко «Переддень життя»
12:33
В обласному музеї презентували книгу Лесі Шиденко «Переддень життя»
В обласному музеї презентували книгу Лесі Шиденко «Переддень життя»

21 жовтня у Волинському краєзнавчому музеї відбулась презентація книги Лесі Шиденко «Переддень життя», присвяченої співробітникам Служби безпеки України, які загинули під час антитерористичної операції на Донбасі. Захід відбувався у межах виставкового простору «Україна починається з тебе».

Авторка – офіцер запасу, художниця, відмінник освіти України розповіла аудиторії про задум книги. Поштовхом до її написання послугував мистецький проєкт «Невидима варта».

Вона разом з дочкою Олександрою, спілкуючись з родинами загиблих українських захисників написали їхні портрети такими якими вони були у житті. Виставка цих картин експонувалась по всій країні. На основі зібраних розповідей і народилась книга. Навіть її назва «Переддень життя» говорить про те, що вона не про війну, а про життя, яке не встигли прожити співробітники Служби безпеки України. Авторка намагалась передати свої емоції залу, розповідала й про те, що процес написання картин та підготовка книги супроводжувались своєрідною містикою.

Окремий розділ книги присвячений Волині, загиблому співробітнику служби безпеки України, лучанину Віктору Мандзику. Пересилюючи свій біль втрати, під час презентації із словами вдячності за книгу виступила матір загиблого захисника пані Ольга.

Свого часу вона передала особисті речі сина у Волинський краєзнавчий музей. До презентації була підготовлена й виставка спортивних нагород професійного боксера, кавалера ордену «За мужність» ІІІ ступеня, капітана Служби безпеки України Віктора Мандзика.

Презентація книги завершилась традиційною автограф-сесією.

Нагадуємо, Волинський краєзнавчий музей реалізує проєкт «НАШІ ЗАХИСНИКИ» – комплекс заходів із популяризації внеску волинян у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України, збору та вивчення матеріалів про АТО і ООС на Донбасі, протидії інформаційним загрозам.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 312 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]