Головна » Entries archive

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося відкриття виставки художніх робіт «Лесиним шляхом», присвяченої 150-річчю від дня народження поетеси.

У Нововолинську презентували фотодокументальну виставку «Вкрадене дитинство». Відкриття відбулося 27 листопада у приміщенні виставкового залу міського історичного музею.

27 листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв Голодомору. З цієї нагоди у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї місцевий історик Роман Трофімчук провів онлайн-презентацію тимчасової банерної виставки «Україна 1932-1933. Геноцид голодом».

«Запали Свічку пам’яті». 27 листопада, після 16:00 засвітити свічку і залишити її на підвіконні в пам’ять про мільйони замучених голодом українців…

У Волинському краєзнавчому музеї у виставковій залі представлена фотодокументальна виставка «Ми звинувачуємо! Голодомор 1932–1933 років – геноцид українського народу», створена Українським інститутом національної пам’яті.

В Історичному музеї смт Іваничі розгорнуто тематичну виставку присвячену трагедії Голодомору, на якій представлені інформаційні матеріали, книги, публікації з преси, спогади очевидців цих страшних років.

25 листопада у Музеї волинської ікони відбулося підписання Меморандуму про співпрацю Волинського краєзнавчого музею та Жидичинського монастиря Святителя Миколая Чудотворця і Центру туристичної інформації та паломництва «Zhydychyn Center».

Перебуваючи із робочим візитом на Маневиччині, з метою парламентського контролю народний депутат України Ірина Констанкевич відвідала Маневицький краєзнавчий музей, де здійснюються ремонтні роботи за рахунок коштів соцеконому.

Очільнику Музею історії сільського господарства Волині-скансену Роману Ковальчуку та ексочільнику музею Олександру Середюку Громадське Інтерактивне Телебачення надало можливість висловити свої версії причин конфлікту.

З нагоди Дня Гідності та Свободи в Рожищенському історико-краєзнавчому музеї було відкрито тимчасову виставку-інсталяцію «На шляху до перемоги».

До 31 січня приймають проєктні заявки на грантову програму «Культурна спадщина». Веб-сайт чи мобільний додаток, віртуальна екскурсія або інтерактивний архівний, бібліотечний чи музейний простір – все це можна створити!

Дирекція ДІКЗ «Стародавній Володимир» організувала екскурсію у будівлі колишнього Домініканського монастиря на честь 20-річчя від дня створення заповідника.

Сотня експонатів, що їх виготовили знані майстри, поповнила колекцію Історичного музею комунального закладу «Центр культури «Княгининок». Усі вони відтворюють традиційні народні іграшки, якими бавилися наші предки.

21 листопада православна церква відзначає свято Собору Архістратига Михаїла і всіх Небесних Сил безтілесних. У збірці Музею волинської ікони є ікона «Архістратиг Михаїл з діяннями» кінця XVIII ст. з Різдво-Богородичної церкви села Троянівка Маневицького району.

До 14-ої річниці Помаранчевої революції і 8-ої річниці Революції Гідності у Камінь-Каширському краєзнавчому музеї відкрили виставку «Візуальні образи пам’яті».

Під такою назвою в історичному музеї смт Іваничі розгорнуто тематичну експозицію приурочену до восьмої річниці Дня Гідності та Свободи, яка відзначається 21 листопада.

Науковий співробітник Ковельського історичного музею Василина Столярчук 19 листопада прочитала для здобувачів освіти ліцею №3 міста Ковеля лекцію «Ковельщина в контексті визвольно-повстанського руху армії УНР 1917–1921 рр.».

Відомо, що музеї стають цікавими, якщо демонструють унікальні експонати. Ковельський історичний музей не виняток – його можна сміливо віднести до когорти цікавих музеїв, адже фонди постійно поповнюються унікальними, автентичними, цінними речами.

Нещодавно музей «Лесина вітальня», розташований у Старому місті, відчинив двері для усіх охочих. Чим цікаве це історичне місце, яке доповнилося новими експонатами, дізнавалися журналісти Інформаційного агентства «Волинські Новини».

Пропонуємо вашій увазі документальний фільм «Холмська Одигітрія», який вийшов у світ завдяки колективу «12 каналу» та за участі науковців Волинського краєзнавчого музею.

У Музеї Лесі Українки Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулася презентація книги «Оньдэ» заступника директора телеканалу «Белсат» Олексія Диковицького.

В’ячеслава Липинського вважають українським генієм. Серед сучасних політиків він став модним для цитування. А от садибу родини Липинських держава, схоже, кинула напризволяще.

14 листопада вшановують пам’ять Святих безсрібників Косми і Даміана. У збірці Музею волинської ікони є ікона «Святі безсрібники Косма і Даміан» 1693 року, яка походить з Успенської церкви села Баїв Луцького району.

В Історичному музеї села Княгининок відкрито постійно діючу експозицію «Іграшки Лесиного краю. Традиційні іграшки Волині та Волинського Полісся».

Розпочато науково-рятувальні археологічні розкопки та археологічний нагляд у пам'ятці архітектури національного значення Палац Радзивіллів. Роботи розпочато ДП «НДЦ «Охоронна археологічна служба України» Інституту Археології НАН України.

Гості Берестечка не оминають можливості зазирнути до місцевого історичного музею, щоб у супроводі його директора Олега Дергая ознайомитися з реаліями проживання місцевих жителів від стародавніх часів до сьогодення.

У Нововолинському міському історичному музеї презентувала свої вироби з соломи Інна Чонка, член національної спілки майстрів України. Відкриття експозиції «Світ мій сонячний» відбулося у виставковому залі музею.

Відбулись бюджетні слухання з аналізу перспектив функціонування обласних комунальних закладів культури в умовах обмеженого бюджетного фінансування.

10 листопада – день пошанування Великомучениці Параскеви-П’ятниці. У Музеї волинської ікони експонується ікона «Свята Параскева» кінця ХVІІ ст. з села Верхнів Іваничівського району.

У колекції Ковельського історичного музею тепер є щотижневий ілюстрований літературно-мистецький журнал «Огонек», №22, 11 (24) червня 1917 року. У музей його нещодавно передав місцевий житель.

8 листопада – день пошанування Святого Дмитрія Солунського. В експозиції Музею волинської ікони представлена ікона «Святий Дмитрій» 1729 року, яка була знайдена у каплиці Покладення ризи Богородиці (1756 р.) села Кримно Старовижівського району.

Нещодавно, за участі Ківерцівського краєзнавчого музею, відбулася науково-розвідувальна експедиція до місця розташування колишнього єврейського поселення – містечка Трохимброд, яке існувало на Ківерцівщині.

У Маневицькому краєзнавчому музеї зберігається близько 13 тисяч цікавих та унікальних раритетів. Про найцікавіші експонати музею в Маневичах розповів його директор Петро Хомич.

Відповідно до вимог законів України «Про культуру» та «Про музеї та музейну справу», управління гуманітарної політики Камінь-Каширської міської ради 1 листопада 2021року оголосило конкурс на посаду директора краєзнавчого музею Камінь-Каширської міської ради.

« 1 2 3 4 ... 176 177 »