Головна » 2021 » November » 15 » Білорус презентував у музеї книгу, написану поліською говіркою
14:37
Білорус презентував у музеї книгу, написану поліською говіркою
Білорус презентував у музеї книгу, написану поліською говіркою

У Музеї Лесі Українки Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулася презентація книги «Оньдэ» заступника директора телеканалу «Белсат» Олексія Диковицького.

У заході взяли участь ректор університету Анатолій Цьось, проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик, проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна, декан факультету філології та журналістики Лілія Лавринович, викладачі та студенти, яких зацікавило дійство.

Під час презентації Олексій Диковицький зазначив, що він до 7 років говорив тільки говіркою села, в якому жили бабуся та дідусь. Лише в школі почав розмовляти російською. Коли виріс, то з патріотичних переконань почав говорити білоруською.

Автор розповів, що ідея видання книги поліською (пінською) говіркою виникла у нього, коли він приїхав на похорон мами і деякий час був із батьком. Рідні краї, поліський колорит ніби змусили реалізувати свій задум.

 «Завжди поліщуки були людьми третього сорту, тому мені було принципово, щоб ця книга вийшла саме поліською говіркою. Я хотів, щоб ці люди взяли в руку цю книгу і побачили, що ця говірка може бути присутня в друкованому вигляді», – сказав автор.

Під час зустрічі Олексій Диковицький читав оповідання та вірші зі своєї книги та відповідав на запитання присутніх.

Проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик подякував гостеві з Білорусі за цікаву презентацію та подарував книги з напрацюваннями волинських науковців.

Джерело: Волинський національний університет імені Лесі Українки

Категорія: Музей Лесі Українки Волинського національного університету імені Лесі Українки | Переглядів: 327 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]