Головна » Архів матеріалів

11 листопада на території Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки висадили молоді дерева із щепів старої груші, яку всі знають як Ізидорину, бо саме молодша сестра Лесі Українки більше століття назад посадила плодове дерево у батьківському садку.

Нещодавно відбулася зустріч, під час якої ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось підписав договір про співпрацю з Національним військово-історичним музеєм України.

Усіх охочих Маневицький краєзнавчий музей запрошує на виставку «Казкові наречені минулого і сучасного».

Богдан зараз працює в музеї при Інституті післядипломної освіти. У вівторок, 10 листопада спільно зі своїм колегою з Волинського краєзнавчого музею Тарасом Вербою він провів екскурсію для учнів луцької школи №21 в обласному музеї.

11 листопада Волинський краєзнавчий музей спільно з кафедрою музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності Волинського національного університету імені Лесі Українки проводить з нагоди Міжнародного дня музеїв Десятий круглий стіл «Музейна справа на Волині: історія, теорія і практика».

У Волинському краєзнавчому музеї зберігаються матеріали про Івана Кобилка (1882–1951) – діяча періоду Української Народної республіки, чиє ім’я пов’язане з Волинню. Нещодавно цей фонд поповнився книгою його спогадів на французькій мові «Залізничні шляхи України в роки революції. Спогади 1917–1919», яка була видана у цьому році в Парижі.

У відділі археології Ковельський історичного музею можна побачити нові експонати. Це дві залізні сокирки періоду Давньоруської держави, знайдені у селі Дуліби Турійського району.

Чому директор Любомльського краєзнавчого музею Юрій Фініковський відклав дослідження історії рідного краю задля посади голови Рівненської ОТГ?

7 листопада народився український художник, педагог та музейник Микола Іванович Чернюк (1945–2001) – людина, що посіла помітне місце в історії культури та освіти міста Луцька, Волині та й України.

Вцілілу горщикоподібну кахлю знайшли при зачистці підлоги одного із приміщень Колегіуму єзуїтів у Луцьку. Про це повідомив заступник директора з наукової роботи Державного історико культурного заповідника у м. Луцьку, археолог Віктор Баюк.

З нагоди свята у Музеї історії Луцького братства 9 листопада о 15:00 вчергове запрацює історико-літературна майстерня «Мова моя – живе слово». Цей формат передбачає безпосереднє знайомство з давніми волинськими літературними пам’ятками.

Верховна Рада підтримала виділення 3,5 мільярда гривень на «Велику реставрацію», що передбачено у першому читанні держбюджету на 2021 рік. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Виставку-музей пожежно-рятувальної служби Волинської області відвідали учні 2-Б класу навчально-виховного комплексу № 26 міста Луцька. Цікаву та пізнавальну екскурсію школярам провели співробітники виставки-музею.

Законом впроваджуються податкові механізми для надання державної підтримки сферам культури, туризму та сектору креативних індустрій з метою недопущення їх стагнації задля збереження і створення нових робочих місць.

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків представили проєкт «Занепад Відродження», що є дослідженням стереотипного мислення у межах України.

У зв’язку із підтвердженими випадками захворювання на COVID-19 серед працівників, відділи Волинського краєзнавчого музею – Музей волинської ікони, Художній музей та Затурцівський меморіальний музей В’ячеслава Липинського, з 04 по 10 листопада ЗАКРИТІ для відвідувачів.

У Ковельській гімназії діє „Музей унікальної книги”. Його експонати – раритетні видання з різних куточків світу. Вони потрапили на Волинь завдяки співпраці ковельської гімназії та професорів Сієнcського коледжу з Америки.

Безпосередній і безпечний контакт із дикими тваринами, проїзд екотранспортом, музей ретротехніки й натуральна ситна кухня – все це не за кордоном, а за якихось 70 кілометрів від Луцька.

Володимир-Волинський – місто з давньою і багатою історією. Нещодавно місцеві жителі, науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею Богдан Янович та оператор-любитель Василь Прокопюк створили відеофільм «Стежками стародавнього Володимира».

Волинський краєзнавчий музей отримав з Парижа книгу спогадів Івана Кобилка, українського громадського і державного діяча Української Народної республіки, першого помічника комісара шляхів УНР, який у роки Другої світової війни працював у Луцьку.

Колекція Ковельського історичного музею нещодавно поповнилися новими експонатами. Свої родинні реліквії, зібрані з любов’ю до української минувшини, передала у музей ковельчанка Ірина Оніщук.

Не знаєте як цікаво та весело
провести вихідні?

Запрошуємо до Волинського
краєзнавчого музею
у гості!

Лист Президентові України Володимиру Зеленському від директора Музею історії сільського господарства Волині-скансену Олександра Середюка.

Встигніть відвідати виставку «Українці», яку підготувало подружжя київських скульпторів Олега Цьося та Альбіни Сафонової! У вас на це лише місяць часу.

В Іваничівському історичному музеї експонується фотодокументальна виставка про УПА «Пам’ять вічна – пам’ять жива».

У Ковельському історичному музеї експонується виставка творчих робіт «Солом’яне мереживо» Людмили Каменчук, народного майстра України, члена Національної спілки майстрів України.

До Луцька привезли шість «живих скульптур». Це історичні персонажі, виготовлені із силікону. Такі скульптури на Волині експонуватимуться вперше.

Нещодавно у серії «Спадщина України» вийшла книга, присвячена 30-річчю заснування музею Ігоря Стравінського в Устилузі. До неї увійшли три статті кандидатки історичних наук, вченої-сходознавиці та музейниці Олени Огнєвої, колишньої співробітниці Волинського краєзнавчого музею.

Оголосили конкурс наукових студентських робіт «Художній музей: сторінки історії, дослідження колекцій, вивчення та професійний аналіз окремих творів із постійної експозиції музею та тимчасових виставок».

21 жовтня співробітники філії Національного військово-історичного музею України – Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки, побували на презентації книги «Ракетні війська стратегічного призначення на Волині: воєнно-історичний екскурс».

У Луцьку археологи продовжують розчищати підземелля, які ведуть від вежі Чорторийських до приміщення колегіуму єзуїтів 17 століття, раніше про них не знали.

Збірка Волинського краєзнавчого музею поповнилася новим надбанням – ручними жорнами першої половини ХХ ст., що походять з села Мельниця Ковельського району Волинської області.

20 жовтня відбулася чергова ХХVІІ міжнародна наукова конференція «Волинська ікона: дослідження та реставрація», присвячена 20-ій річниці від часу передачі Холмської ікони Богородиці Волинському краєзнавчому музею.

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 159 160 »