Головна » 2021 » November » 1 » Кольоровий день в обласному музеї: біганина, квести та дитячий сміх
15:41
Кольоровий день в обласному музеї: біганина, квести та дитячий сміх
Кольоровий день в обласному музеї: біганина, квести та дитячий сміх

Волинський краєзнавчий музей на час шкільних канікул став місцем активного дозвілля. Адже співробітники такої серйозної установи підготували розважальну програму для гостей різного віку «Осінь – пора цікавих історій».

На одному з п’ятиденних занять побували і журналісти Інформаційного агентства «Волинські Новини». І були здивовані форматом забавлянок, адже традиційно музей сприймається як щось дуже серйозне. А тут – голосний дитячий сміх, іграшки.

«Ми робимо це для того, аби довести: сучасний музей – це не лише таблички з написами «руками не чіпати», – усміхається молодша наукова співробітниця Аліна Андреєва. Вперше проводимо заходи у такому форматі, адже раніше були лише майстер-класи вихідного дня. На них збиралося багато дітей, тому вирішили, що буде цікаво і корисно придумати щось схоже на час канікул».

І справді – задум вдався. Аліна Андреєва каже, що за ці п’ять днів у музеї побувало близько 50 дітей різного віку.

«За попереднім записом формували групки від 4 до 10 дітей. Можна було б і більше, але складно приділяти усім увагу. Та й стежити потрібно за такими непосидючими гостями. На кожен день продумували програму, аби діти знайомилися з експонатами та музеєм в ігровій формі. Сьогодні у нас кольоровий день, тому і завдання відповідні: відшукати посеред залів загадані кольори, визначити свій колір. Були і гончарний день, і паперовий день, і день прикрас. А знання обов’язково закріплювали тематичним майстер-класом».

Підсумком кольорового дня була оздоба за технікою вибійки – давньої народної методики декорування. Спочатку діти пригадали назви кольорів, які шукали у залах, а потім почали формувати візерунки та відбивати їх на клаптиках тканини – майбутніх сувенірних мішечках.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 315 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]