Головна » 2021 » February » 22 » Запрошуємо на конференцію «Леся Українка і родина Косачів в історії української та світової культури». ПРЕСРЕЛІЗ. ПРОГРАМА
13:07
Запрошуємо на конференцію «Леся Українка і родина Косачів в історії української та світової культури». ПРЕСРЕЛІЗ. ПРОГРАМА
Запрошуємо на конференцію «Леся Українка і родина Косачів в історії української та світової культури». ПРЕСРЕЛІЗ. ПРОГРАМА

25 лютого у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки, філіалі Волинського краєзнавчого музею, в офлайн/онлайн режимі відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Леся Українка і родина Косачів в історії української та світової культури», присвячена 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

Посилання
Тема: Конференція «Леся Українка і родина Косачів в історії української та світової культури»
Zoom посилання:
https://us05web.zoom.us/j/81828506518?pwd=V0h4bVhKNjErRm43eDR2Tzg5dk1sQT09
Ідентифікатор ID: 818 2850 6518
Пароль: 8SLHCV

ПРЕСРЕЛІЗ
Всеукраїнська науково-практична конференція

«Леся Українка і родина Косачів в історії
української та світової культури»,

присвячена 150-річчю від дня народження Лесі Українки
с. Колодяжне, 25 лютого 2021 року

25 лютого 2021 року в с. Колодяжне, на базі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, філіалу Волинського краєзнавчого музею, відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Леся Українка і родина Косачів в історії української та світової культури». Початок о 10.00 год. у приміщенні музею за адресою: Волинська область, Ковельський район, с. Колодяжне, вул. Лесі Українки, 53.

Організатори: Волинська обласна рада, управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, Волинський краєзнавчий музей та Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України. Конференцію організовано в рамках Регіональної програми з відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки.

Уже чверть століття Волинський краєзнавчий музей проводить наукові конференції, присвячені дослідженням життя і творчості Лесі Українки та родини Косачів. Їх метою є оприлюднення нових наукових здобутків у лесезнавстві та їх популяризація, підняття престижу й туристичної привабливості косачівської садиби-музею у Колодяжному, вироблення нових підходів до діяльності меморіальних музеїв.

Нинішня конференція продовжує музейну традицію проведення періодичних науково-практичних конференцій, присвячених ювілейним датам Лесі Українки. У ній зголосилося взяти участь 39 науковців, працівників музеїв бібліотек та архівів, педагогів та краєзнавців з Києва, Львова, Полтави, Новоград-Волинська, Канева, Кам’янки, Володимира-Волинського, Луцька та ін., які оприлюднять свої дослідження про життєвий шлях, творчу спадщину і пошанування пам’яті Лесі Українки, Олени Пчілки та інших представників відомої української родини Косачів в контексті української та світової історії та культури. Долучився до конференції й ліванський журналіст і письменник Імадеддін Раеф, у перекладі якого видано книгу «Леся Українка. Прозові твори (1)» (Бейрут: Вид. Ал-Мусаввер Ал-Арабі, 2021), презентація якої має відбутись 25 лютого у посольстві України у Ліванській Республіці.

Під час конференції відбудуться її пленарні засідання, презентація книги «Листування Івана Липи (1892−1922)» (упор. Ігор Стамбол. Київ: «Темпора», 2020), спецпогашення Волинською дирекцією АТ «Укрпошта» марок «Софія Караффа-Корбут» та відкриття виставки «Я стільки світів з’їздила...» (географія подорожей Лесі Українки).

Видано ілюстрований науковий збірник матеріалів конференції, який буде корисним для науковців, музейних та освітніх працівників, краєзнавців та усіх шанувальників Лесі Українки та родини Косачів.

Телефони для довідок: (0332) 72-03-64, 24-56-19, (03352) 9-02-24

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 318 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]