Головна » 2016 » October » 3 » Музей історії Луцького братства увійшов в другу п’ятирічку! (ФОТО, ВІДЕО)
10:52
Музей історії Луцького братства увійшов в другу п’ятирічку! (ФОТО, ВІДЕО)
Музей історії Луцького братства увійшов в другу п’ятирічку! (ФОТО, ВІДЕО)

Зовсім ще дитячий ювілей наймолодшого і найменшого за експозиційними площами відділу Волинського краєзнавчого музею відбувся. Зібралися друзі, приятелі та колеги по музейній справі. Прийшли ті, хто створив цей музейний заклад, й також ті, хто із ним співпрацював. Як годиться були привітання та нагородження, і навіть розкішні подарунки – книги.

Головним іменинником свята справедливо почувався фундатор музею – Андрій Бондарчук, волинянин, відомий український громадський діяч, політик, журналіст, письменник, голова громадсько-церковного Волинського братства св. ап. Андрія Первозваного. Він надзвичайна людина. Він фундатор музею! Це його руками, особистими фінансами, переконуваннями державних мужів постав в історичному братському монастирі музейний заклад, а згодом і музеєфікована підцерковна братська усипальниця. Запорукою цього успіху, як про це в один голос запевняли учасники ювілейного дійства, став високий моральний авторитет Андрія Івановича, його нерозгублена на тривалому життєвому шляху жадоба творити! У тому числі й музеї. Не секрет, що пан Бондарчук тепер планує музей свого села на рідній Волині, в Сереховичах на Старовижівщині. Тож потребує ще багато сил та міцного здоров’я на порозі свого 80-ліття. Нехай Бог помагає, й добрі люди не цураються, Андрію Івановичу!

Не стояв осторонь й Волинський краєзнавчий музей, який взяв на себе опіку над створенням наукової експозиції, забезпечив заклад необхідним штатом працівників. Перші 5 років роботи відділу стали фактичним випробуванням музею на міцність. Попереду роботи ще більше, адже за рік музейна спільнота відзначатиме 400-ліття з часу виникнення Луцького братства – найкрупнішої ранньомодерної корпорації автохтонного населення Волині.

Про це власне йшлося на ювілейній гостині, яка відбулась як професійна розмова про суспільну користь музеїв.

Олена Бірюліна,
завідувач Музею історії Луцького братства

Фотозвіт, що нижче – це обличчя наших друзів на світлинах музейного фотографа Леоніда Максимова:

Відео Волинської РДНТКУ:

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 790 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.4/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]