Головна » 2016 » August » 23 » У Художньому музеї презентовано виставку Дмитра Стецька
20:11
У Художньому музеї презентовано виставку Дмитра Стецька
У Художньому музеї презентовано виставку Дмитра Стецька

У Художньому музеї відбулося супер відкриття «За покликом минувшини... Виставка творів Дмитра Стецька (Тернопіль)» за участі автора!

Життя неймовірне... Напередодні був лютий холод і дощ, а 18 серпня, у день відкриття виставки Дмитра Григоровича СТЕЦЬКА, музейні зали заповнились сонцем і якимось особливим теплом.

Художник приїхав з Тернополя завчасно і турботливо вніс корективи в експозицію виставки, розставив скульптури-тотеми, створивши унікальний, завершений простір. 

Як відзначила завідувач музею Зоя Навроцька, виставка «За покликом минувшини...» є сенсаційною для Луцька. Вона відкриває асоціації, які стають згустками поезії. Загалом, творчість Дмитра Стецька змушує задуматись, прочитати образи, відчути понищені пласти поколінь. Твори направду торкаються минулого України (наприклад, живопис доповнений частиною ткацького верстату).

Дмитро Григорович зауважив, що справжнє мистецтво не для споглядання, а для роздумів. Кожен раз, відвідуючи його виставку, можна бачити і відкривати різні образи і асоціації. Цікавою є думка художника про те, що митцям варто обминати відображення сучасних подій у творчості, адже історія має відстоятись.

На завершення Юрій Вербич, заступник міського голови вручив Дмитру Стецьку грамоту, подякувавши за чудовий подарунок Луцьку та гостям міста до 25 річниці Незалежності України.

Запрошуємо до Художнього музею на чудову виставку одного з кращих художників України!

Фото: Віктор Чухрай

Джерело: Художній музей

Категорія: Художній музей | Переглядів: 838 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]