Головна » 2016 » September » 8 » У Нововолинському музеї Івану Франку присвятили літературну виставку
16:02
У Нововолинському музеї Івану Франку присвятили літературну виставку
У Нововолинському музеї Івану Франку присвятили літературну виставку

7-го вересня у Нововолинському історичному музеї відбулося відкриття виставки «Великий Каменяр українського народу», присвяченої 160-річчю від дня народження українського поета, письменника, політика Івана Яковича Франка, – повідомляє Інтернет-видання «БУГ».

Титанічна діяльність Франка відбила національні воління розірваної між імперіями Романових і Габсбургів української землі. Шевченко народив, а Франко виховував українську націю.

Тематичний урок-виставку для школярів провели працівники Нововолинського історичного музею. Розповіли біографію та описали творчу спадщину. Для огляду були представлені картини, фотографії та книги українського митця.

Іван Франко — визначна постать вітчизняної та світової історії й культури. Поет, прозаїк, драматург, вчений, етнограф, фольклорист, історик, філософ, соціолог, економіст, журналіст, перекладач, громадсько-політичний діяч.

 «Іван Франко — це розум і серце нашого народу. Це боротьба, мука і передчуття щастя України. України і людськості. …Франко живе в народній пам’яті як великий Каменяр…» (М. Рильський).

Виставка була організована з метою зацікавлення молоді та висвітлення цікавих фактів про творчу постать. Для сучасної України престижно бути начитаним та літературно обізнаним, тому працівники Нововолинського історичного музею закликали викладачів вивчати спадщину, збагачуватися поезією геніального діяча Івана Франка.

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 761 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]