Головна » Любомльський краєзнавчий музей

Під час обстеження організованою Любомльським краєзнавчим музеєм експедицією городища літописного Угровська знайдено старожитності XII–ХІІІ століть.

У Любомльському краєзнавчому музеї працював український мистецтвознавець, куратор виставок і мистецьких проектів, автор каталогів, альбомів та монографічних досліджень, присвячених українському мистецтву ХХ–ХХІ століть, молодший науковий співробітник Інституту проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України Валерій Сахарук.

10 листопада під час проведення обласного театрального свята “Вогні рампи”, присвяченого 120-річниці від дня народження видатної акторки Н.М.Ужвій, презентували виставку про видатну землячку.

Любомльським краєзнавчим музеєм була організована експедиція на територію літописного м. Угровськ.

У Любомльському краєзнавчому музеї триває виставка контрабандних раритетів. Їх передали в установу з різних митниць, після того як затримали в якості контрабанди.

12 жовтня в Любомльському краєзнавчому музеї відбулася зустріч із відомим українським кінорежисером-документалістом, лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка, лауреатом премії Василя Стуса Михайлом Ткачуком.

За ініціативи та підтримки МГО "Волинське братство" 12 жовтня у Любомльському краєзнавчому музеї відбудеться зустріч з відомим українським кінорежисером-документалістом, лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка Михайлом Ткачуком.

З ініціативи Любомльського краєзнавчого музею вийшли друком два поштових конверти

Сьогодні у Любомльському краєзнавчому музеї приймали українсько-литовську групу археологів.

У рамках проекту «Музейні діалоги» в Любомльському краєзнавчому музеї відбулася зустріч з Аркадієм Яворським – ветераном Державної прикордонної служби України, генерал-лейтенантом у відставці, головою Ради організації ветеранів Державної прикордонної служби України Волинської області.

Сьогодні у Любомльському краєзнавчому музеї відбулась лекція-презентація краєзнавця та колекціонера Миколи Дзея на тему: «Життя і творчість Наталії Ужвій (з нагоди 120-річчя від дня народження)».

У Любомльському краєзнавчому музеї відбулося відкриття персональної виставки виробів коренепластики, журналіста, письменника Володимира Філіпчука “Дивися в корінь”.

Протягом багатьох років до древнього княжого міста приїжджають іноземні гості. Вони знайомляться з історією, культурою, звичаями та традиціями нашого краю. Хтось просто подорожує міськими вуличками, відшукуючи знайомі будівлі, а хтось шукає сліди своєї родини. Провідну роль в цьому займає Любомльський краєзнавчий музей як науково-дослідна та презентаційно-туристична установа, – пише Любомльська районна газета «Наше життя».

Нещодавно вони відвідали малу батьківщину своїх предків. Про це йдеться на сторінці музею у Facebook.

У Любомльському краєзнавчому музеї успішно реалізується новий проект “Музейні діалоги”, на який запрошують відомих вихідців з Любомльського району. Черговим гостем “Музейних діалогів” став уродженець Любомля, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії імені М. Ковальського НаУ “Острозька академія”, заслужений працівник освіти України Володимир Трофимович.

Своє 45-річчя Любомльський краєзнавчий музей відзначив тепло і в колі друзів. Направду зібралося коло однодумців,тому кожен виступ слухали із зацікавленням.

24 травня у Любомльському краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки «Врятовані старожитності». Захід був приурочений до 45-річчя музею та відзначення Дня міста Любомль.

7 травня в Любомльському краєзнавчому музеї, у рамках проекту «Музейні діалоги», відбулася зустріч з українським журналістом, поетом, дослідником історії УПА, національно-визвольного руху в Україні у Другій світовій війні, українсько-польських відносин на Волині в 1939-1945 рр., уродженцем с.Вижгів Любомльського району Іваном Ольховським.

У рамках проекту «Музейні діалоги», 7 травня о 12.00 год. в Любомльському краєзнавчому музеї відбудеться зустріч з українським журналістом, дослідником історії УПА, національно-визвольних змагань в період Другої світової війни, уродженцем с. Вижгів Любомльського району Іваном Ольховським.

У Любомльському краєзнавчому музеї в рамках проекту “Музейні діалоги” відбувся творчий вечір талановитої землячки – поетеси родом із села Забужжя Любомльського району, члена Національної спілки письменників України, заслуженого вчителя України Ніни Горик.

Нещодавно на базі Городненської ЗОШ І-ІІ ст. відбувся семінар керівників шкільних музеїв Любомльщини.

У Любомльському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Разом до перемоги. З історії спорту на Любомльщині». Відвідувачі виставки мають змогу ознайомитись з історією спорту та фізичної культури в краї від початку ХХ – до початку ХХІ ст.

20 квітня на сесії Любомльської районної ради було прийняте рішення про виділення коштів на умовах співфінансування в сумі 135 тис.грн. для виготовлення проектно-кошторисної документації на реставрацію та пристосування під краєзнавчий музей палацу Браницьких XVIII ст. в м. Любомль.

18 квітня в Любомльському краєзнавчому музеї відбулося відкриття фотодокументальної виставки «Українська повстанська армія. Відповідь нескореного народу». Захід був приурочений до 75-ї річниці з часу дії на теренах Любомльщини загонів УПА.

Фотодокументальна виставка «100 років боротьби. Українська революція 1917–1921 рр.» продовжує діяти на Любомльщині. За ініціативи директора Любомльського краєзнавчого музею Юрія Фініковського та вчителя історії, керівника історичного музею школи №3 м. Любомль Ігоря Красицького з її матеріалами мали змогу ознайомитись вчителі та учні цього навчального закладу.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України у Любомльському краєзнавчому музеї провели захід з нагоди Дня українського добровольця.

Уперше шкільний історичний музей Любомльської загальноосвітньої школи №3 відкрив свої двері для відвідувачів у 1994 році.

Фотодокументальна виставка «100 років боротьби. Українська революція 1917–1921» діє в Любомльському краєзнавчому музеї. Нагадаємо, що даний проект створений Українським інститутом національної пам’яті в рамках відзначення річниці національно-визвольних змагань 1917-1921 рр. Для тимчасового експонування виставка була надана Волинським краєзнавчим музеєм.

Нещодавно в Любомльському краєзнавчому музеї відкрилась виставка, присвячена подіям Революції Гідності. В її основі – фотодокументальний проект Волинського краєзнавчого музею «Герої не вмирають», доповнений матеріалами, переданими у фонди музею учасниками Євромайдану.

У Любомльському краєзнавчому музеї стартував проект «Музейні діалоги» – цикл зустрічей з відомими уродженцями та жителями нашого краю.

У Любомльському краєзнавчому музеї із гуртківцями туристично-краєзнавчого гуртка Любомльської ЗОШ № 2 відзначили свято Стрітення у форматі фольклорної гри під назвою «Коли зима стрічається з Весною…».

29 січня у Любомльському краєзнавчому музеї відбувся патріотичний захід під назвою «Подвиг Крутянців – місія задля української нації».

Напередодні Водохреща до Любомльського краєзнавчого музею завітали учні 5-7 класів місцевої ЗОШ №2, які відвідують туристично-краєзнавчий гурток під керівництвом Лариси Солом’янюк.

Презентація наукового збірника «Любомль та Любомльщина в українській та європейській історії» відбулася у понеділок, 15 січня, у залі засідань відділу освіти.

« 1 2 3 4 5 6 »