Головна » Любомльський краєзнавчий музей

   Відбувся творчий звіт аматорських колективів Любомльського краю, присвячений 25-й річниці незалежності України під назвою „Краса і мужність України сплелись у вишивці пісень”. Любомльський краєзнавчий музей презентував тут виставку оригінальних речей побутового вжитку ХІХ – поч. ХХ ст.

  З нагоди Міжнародного дня музеїв, відбулися святкові урочистості в Любомльському краєзнавчому музеї.

   З нагоди Міжнародного дня музеїв, 18 травня в Любомльському краєзнавчому музею відбудуться святкові урочистості.

   Відкриття виставки «Він рятував пам'ять про українське село», присвяченої 75-річниці від дня народження відомого музейника, етнографа, дослідника народної архітектури Західної України Архипа Григоровича Данилюка, відбулося в Любомльському краєзнавчому музеї. У її відкритті взяли участь родичі відомого науковця, земляки-односельчани, представники влади району, керівники організацій та громадськість краю.

   У Любомльському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки під назвою «Любомль і любомльчани на фотографії початку ХХ століття». Її основою стали фото (всього 224) із приватної колекції місцевого краєзнавця Миколи Дзея.

   У Волинському краєзнавчому музеї голова Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Геннадій Бондаренко вручив директору Любомльського краєзнавчого музею Олександру Дмитровичу Остапюку Премію імені Героя України Михайла Сікорського Національної спілки краєзнавців України 2015 року.

   Фонди Любомльського краєзнавчого музею поповнилися унікальним експонатом – прапором, що перебував на Майдані під час Революції Гідності та в зоні бойових дій під час російсько-української війни 2014-2015 рр. на Сході нашої держави.

   У Любомльському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Осінній вернісаж» знаної волинської художниці Валентини Михальської.

   На базі Любомльського краєзнавчого музею відбувся районний семінар-практикум «Організація роботи в музеях при навчальних закладах». Участь у його роботі взяло 15 завідуючих музеїв та музейних кімнат при школах району.

   Напередодні християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня утворення Української Повстанської Армії та Дня українського козацтва у Любомльському краєзнавчому музеї відбувся патріотично-мистецький захід «В єдності – сила народу! Боже, нам єдність подай!».

   20 травня у Любомльському краєзнавчому музеї відбулася зустріч з ветеранами УПА Анатолієм Дроздовичем та Миколою Гілітухою з міста Любомля, Володимиром Мельничуком з с.Руда.

   На Волині таки зруйнували пам’ятку історії – будинок, в якому народилася відома акторка театру і кіно Наталя Ужвій. Про його руйнування раніше з болем повідомляв директор Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк. Нині старий дерев’яний будиночок є лише на фотографіях, – про це вже повідомив телеканал ICTV.

   У ці дні жителі старовинного міста Любомль стали свідками ще однієї втрати – знищення пам’ятки історії – будинку, де народилась відома акторка театру і кіно Наталія Ужвій. Цей випадок є ганебним прикладом бездіяльності місцевої влади, що не шанує свою ж історію і своїх відомих земляків, – повідомляє директор Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк.

   6 березня у Любомльському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Незламний борець за волю України», присвяченої 100-річчю від дня народження великого українця, видатного політв’язня та дисидента Данила Лаврентійовича Шумука (1914-2004).

   11 лютого у Любомльському краєзнавчому музеї відбулась презентація видання «Любомль. Туристичний путівник».

   Нещодавно фонди Любомльського краєзнавчого музею поповнились унікальною колекцією – власним архівом, бібліотекою, особистими речами відомого українського політв’язня і дисидента, учасника українського руху опору Данила Лаврентійовича Шумука (1914-2004). Матеріали, що висвітлюють життєвий шлях борця за волю України, напередодні ювілею з дня народження, були передані його внучкою Калач Ніною Іванівною, яка проживає в м.Красноармійськ Донецької області.

   Цього тижня у Любомльському краєзнавчому музеї відбулося відкриття неординарної виставки «Одержимі любов’ю до рідного краю», яка присвячена пам’яті засновника культурного закладу – Дмитру Олександровичу Остапюку. 20 листопада йому виповнилося б 100 років.

   У виставковому залі Любомльського краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки під назвою «Святе материнство» ІV міжнародного пленеру майстрів іконопису, який проходив з 14 по 25 липня 2014 року у Центрі інтеграції в селі Замлиння Любомльського району.

   До 23-ої річниці Незалежності України, Волинське телебачення подає розповіді про відомих земляків, які багато зробили задля національно-визвольного становлення рідної держави, зокрема, у новинах Волинської ОДТРК від 22 серпня 2014 року розповіли про директора Любомльського краєзнавчого музею Олександра Остапюка.

 

   У Любомльському краєзнавчому музеї відкрилася персональна виставка дерев’яної скульптури Володимира Філіпчука „Знайомі незнайомці волинських лісів”.

   У директора Любомльського краєзнавчого музею Олександра Остап’юка є мрія: колись заклад, котрий плекав іще його батько, перебереться в замок Браницьких. А це недалечко – за метрів 500 від нинішнього приміщення. Там вони розмістять експонати, що десятками років пролежують у тісних фондах, і прийматимуть щодня сотні відвідувачів, розповідаючи надзвичайно багату історію містечка та показуючи золоті запаси старовини…

   Рідкісний історичний експонат знаходиться нині в Любомльському краєзнавчому музеї. Це «Малий Кобзар» Тараса Шевченка, виданий львівським видавництвом «Світ дитини» в 1923 році. Подарував реліквію музею колишній член молодіжної організації ОУН–УПА Ігор Савош.

   20 років тому відкрився історичний музей при Радехівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Любомльського району. Про його роботу розповіла у телевізійних новин Волинська ОДТРК:

   У Любомльському краєзнавчому музеї діє виставка „У світлі Тарасових дум”.
   26 грудня 2013 року Любомльський краєзнавчий музей відзначив свій 40-річний ювілей. Волинська ОДТРК у новинах 10 січня 2014 року показало сюжет про цю подію.
   26 грудня Любомльський краєзнавчий музей нарешті зміг відзначити свій 40-річний ювілей. Вже 20 років завдяки роботі його колективу та безпосередньо директора – Олександра Дмитровича Остап'юка, серед районних музеїв області Любомльський є найбільшим за обсягом своїх фондів.
   До Дня пам’яті жертв голодоморів 23 листопада у Любомльському краєзнавчому музеї відбулися вечір-реквієм «Криваве сонце понад стінами плачу», відкриття однойменної документальної виставки музею та книжкової виставки районної бібліотеки «Свічка плакала – в скорботі».
   Мешканці Любомля можуть захоплюватися іконами, написаними під час III Міжнародного пленеру іконопису «Святі Волині». Урочисте відкриття виставки відбулося 9 серпня.
   До 22-ої річниці Незалежності України Волинська ОДТРК започаткувала кілька телециклів. Зокрема, у „Новинах” під спеціальною рубрикою подаються розповіді про відомих земляків, які багато зробили задля національно-визвольного становлення рідної держави. 7 серпня прозвучала розповідь про директора Любомльського краєзнавчого музею Олександра Остапюка.
У Любомльському музеї презентовано виставку до 75-ої річниці від початку руйнування православних церков на Холмщині та Південному Підляшші.
   2 липня у Любомльському краєзнавчому музеї відбулась презентація виставки «1938. Акція руйнування православних церков на Холмщині та Південному Підляшші». На жаль, виставка у районі пробула лише один день, уже завтра її презентуватимуть у сусідньому Ковельському районі, та все ж чимало охочих відвідали музей.
   У Любомльському краєзнавчому музеї відбулася презентація книги Олександра Остапюка „З історії римо-католицьких парафій та польських общин Любомльщини на Волині”.
   29 квітня на нараді у начальника відділу культури та туризму Любомльської районної державної адміністрації Володимира Дячука керівники підвідомчих установ розглянули питання про стан підготовки Любомльського краєзнавчого музею до відзначення 40-річчя його утворення.
Незабаром Любомльському краєзнавчому музею – 40 років.
   28 травня 2013 року виповнюється 40 років від часу відкриття Любомльського краєзнавчого музею.
« 1 2 3 4 5 6 »